Μια εστία εργατικού πολιτισμού στο Περιστέρι

Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 πραγματοποιήθηκε στο θεατράκι της Ξυλοτεχνίας η ιδρυτική συνέλευση της Εργατικής Λέσχης Περιστερίου με τη συμμετοχή δεκάδων αγωνιστών, εργαζόμενων, νέων και ανέργων. Την ερχόμενη Παρασκευή 12 Απριλίου στις 7 μ.μ. στην Ξυλοτεχνία θα πραγματοποιηθεί συνέλευση της Λέσχης που θα αποφασίσει για τις Αρχές λειτουργίας της αλλά και θα σχεδιάσει μελλοντικές δράσεις.

AFISSA1Για επικοινωνία με τη Λέσχη και συνεχή ενημέρωση για τις δραστηριότητές της, υπάρχει η ιστοσελίδα της εδώ.

Και ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από τη «διακήρυξη» της ιδρυτικής συνέλευσης:

«Μαθητές, φοιτητές, νέοι και νέες, εργαζόμενοι και άνεργοι, όλοι εμείς που συμμετέχουμε στην Εργατική Λέσχη Περιστερίου δηλώνουμε ότι:

Στο μέλλον που μας επιφυλάσσουν, εμείς επιλέγουμε τον δύσκολο αλλά ωραίο δρόμο του αγώνα, της συλλογικότητας. Τον δρόμο της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης. Τον δρόμο της ανιδιοτέλειας και της χειραφέτησης.

Για να συγκροτήσουμε τον κατακερματισμένο κόσμο της εργασίας σήμερα στη βάση των κοινών αναγκών και δικαιωμάτων του. Να προσπαθήσουμε να ακουστεί η φωνή όλων μας! Παίρνουμε τον αγώνα στα χέρια μας, χωρίς αναθέσεις και εξαρτήσεις. Αγωνιζόμαστε ενάντια σε αυτούς που μας κλέβουν τη ζωή και το μέλλον μας. Για να πάρει ο κόσμος της δουλειάς πίσω τον κλεμμένο πλούτο που τόσα χρόνια παράγει. Δίνουμε έναν αγώνα που θα εμπνέει ταξική ενότητα και θα αναπτύσσει την ταξική συνείδηση στους αγωνιζόμενους, μέσα από το τρίπτυχο Ισότητα – Δημοκρατία – Συμμετοχή, ώστε να συμβάλουμε στον αγώνα όλοι, ισότιμα, χωρίς φωτισμένες ηγεσίες ή γραφειοκράτες εκπροσώπους που κατέχουν τις δικές τους «αλήθειες»».

Απάντηση