Ύστατη προσπάθεια να πειστεί ο κύριος Φώτης

Σε εξέλιξη βρίσκεται μία ύστατη προσπάθεια -χωρίς πολλές πιθανότητες να υλοποιηθεί- για τη συγκρότηση κυβέρνησης με τεχνοκρατική σύνθεση και με κεντροαριστερό προφίλ, με επικεφαλής δηλαδή πρωθυπουργό «αριστερότερο» του Λουκά Παπαδήμου, σύμφωνα με το protothema.gr που αναφέρει «καλά πληροφορημένες πηγές». Ο Φ. Κουβέλης μιλώντας νωρίτερα στο Νίκο Χατζηνικολάου είχε απορρίψει μια τέτοια πρόταση για κυβέρνηση τύπου Μόντι χωρίς τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ οπότε θεωρούμε εξαιρετικά δύσκολο να υποκύψει την τελευταία στιγμή.

Το πιθανότερο είναι απλά η τελευταία συνάντηση να εξελιχθεί σε ένα ακόμα τηλεοπτικό προεκλογικό show, όπου οι τρεις δυνάμεις με τη συνδρομή του Κάρολου Παπούλια θα ρίξουν την πέτρα του αναθέματος στον ΣΥΡΙΖΑ και στην άρνηση του να στηρίξει την κυβέρνηση τους.

Όλα δείχνουν ότι πάμε για νέες εκλογές σε κλίμα ακραίας πόλωσης και κινδυνολογίας με στόχο του μνημονιακού στρατοπέδου μέσα από από διλήμματα τύπου «ευρώ ή θάνατος»  να ανακοπεί το κυρίαρχο ρεύμα συνολικής απόρριψης του μνημονίου στο οποίο έχει ηγεμονεύσει η κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως ανακοινώθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας, στις 19:30, ο Κάρολος Παπούλιας συγκαλεί νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τη συμμετοχή των Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη. Ο Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε να πάρει μέρος. 

 

Διαβάστε το σχόλιο του Κώστα Βαξεβάνη για ενδεχόμενο Συνταγματικό Πραξικόπημα

Απάντηση