Λαπαβίτσας: Κατεβαίνω με ΣΥΡΙΖΑ για να αλλάξει η κατάσταση

O οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας έδωσε στη δημοσιότητα την  παρακάτω δήλωση για  για την υποψηφιότητά του στην Ημαθία με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές της 25ης Γενάρη. Θεωρεί πως η παρουσία του στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη ριζοσπαστική πρόθεσή της Κουμουνδούρου να ανοίξει μία νέα προοπτική για τη χώρα.  Δηλώνει έτοιμος να συμβάλλει με τις γνώσεις του, τη διεθνή του εμπειρία και τις προσωπικές του δυνάμεις σε μια «προσπάθεια κοινωνικής αλλαγής υπέρ των λαϊκών στρωμάτων»  Όσον αφορά τις θέσεις του υπερ της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα και γα τη στάση πληρωμών αρκείται να σημειώσει ότι « οι προσωπικές του απόψεις» για την ελληνική και την ευρωπαϊκή κρίση είναι γνωστές και πάντα επιστημονικά τεκμηριωμένες.

Αναλυτικά η δήλωση:

Η εκλογική μάχη που έρχεται είναι η πιο σημαντική των τελευταίων δεκαετιών. Από το αποτέλεσμά της θα κριθούν πολλά για τη χώρα μας και την κοινωνία της που έχει πια φτάσει στα όρια των αντοχών της. Η κρίσιμη ανάγκη για να αλλάξει η κατάσταση και το μέγεθος της προσπάθειας που απαιτείται δεν μου επιτρέπουν να απέχω από τον αγώνα που ξεκινάει. Για τό λόγο αυτό δέχτηκα να συμμετέχω ως ανεξάρτητος υποψήφιος συνεργαζόμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στο πλαίσιο των συλλογικών αποφάσεων και του προγράμματός του.

Πιστεύω ότι η παρουσία μου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη ριζοσπαστική πρόθεσή του να ανοίξει μία νέα προοπτική για τη χώρα. Συμπαρατάσσομαι με τον ΣΥΡΙΖΑ προσβλέποντας στην εκλογική νίκη της Αριστεράς. Επιθυμώ να συμβάλλω με τις γνώσεις μου, τη διεθνή μου εμπειρία και τις προσωπικές μου δυνάμεις στη μεγάλη προσπάθεια κοινωνικής αλλαγής υπέρ των λαϊκών στρωμάτων. Οι προσωπικές μου απόψεις για την ελληνική και την ευρωπαϊκή κρίση είναι πάντα επιστημονικά τεκμηριωμένες και τις έχω καταθέσει επανειλημμένα στα ελληνικά, αλλά και στα ξένα ΜΜΕ παίρνοντας μέρος στον διεθνή διάλογο.

Θέλω να ευχαριστήσω την Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Νάουσας που πρότεινε την υποψηφιότητά μου, καθώς και τη Νομαρχιακή Επιτροπή Ημαθίας που τη στήριξε. Όσοι με γνωρίζουν προσωπικά, ξέρουν ότι είμαι υπερήφανος για την καταγωγή μου από τη Μακεδονία και ειδικότερα από τη Νάουσα. Αντιλαμβάνομαι πλήρως το βάρος των απαιτήσεων που η επιλογή της υποψηφιότητάς μου φέρει και θα επιδιώξω να εκπροσωπήσω τη περιοχή με όλες μου τις δυνάμεις, επιζητώντας λύσεις για τα προβλήματά της,

Κώστα Λαπαβίτσας

Απάντηση