Μια (νέα) Δημοκρατία με…. ψείρες – φούντες ποταμίσιες και ψαριανές

Σχόλιο του Μάκη Γεωργιάδη 

Θα γίνει σε περίπτωση που εκλέξουν πρόεδρο; Θα αναγκαστούν να δώσουν υπουργεία σε ψαριανούς και χρυσαυγίτες; Καλύτερα να μην το σκεφτόμαστε ούτε σαν σενάριο…..

Για να μη γίνει αυτό η λύση δυστυχώς είναι μία. Στις 29 του μήνα ο λαός στους δρόμους να ακυρώσει όλα τα σχέδια της φαυλοκρατίας και των αδίστακτων ασύδοτων ακροδεξιών που κατοικοεδρεύουν στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο λαός στους δρόμους και ο ξεσηκωμός για να πέσουν επιτέλους Σαμαράς και Βενιζέλος δεν είναι μια λύση που ρίχνει νερό στο μύλο του ΣΥΡΙΖΑ όσο κι αν αυτά τα φαινόμενα είναι και έτσι.

Είναι η στοιχειώδης υποχρέωση της Αριστεράς που σέβεται τον εαυτό της και η μοναδικη ασπίδα που μπορεί να προβάλλει αυτή τη στιγμη για να μη ζησουμε και χειρότερα. Αυτό ας το σκεφτύν κάθε είδους επιτελεία…

 

Κάλεσμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ  σε συγκεντρώσεις

 

Για «όργιο των πολλαπλών μεθοδεύσεων, της πολιτικής και ιδεολογικής τρομοκρατίας και των ελιγμών “εθνικής συναίνεσης” της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, των “αγορών”, της ΕΕ και του ΔΝΤ» κάνει λόγο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που όμως «δεν στάθηκε ικανό μέχρι τώρα να υπερβεί την κρίση του αστικού πολιτικού προσωπικού της αντιδραστικής μνημονιακής πολιτικής, επιταχύνοντας την πορεία προς τις πρόωρες εκλογές, πιθανόν ακόμα και στις 25 Ιανουαρίου 2015».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε συγκεντρώσεις ενάντια στην κυβέρνηση και την πολιτική της, αύριο, Δευτέρα  στις 11.30 (Αθήνα στο Σύνταγμα, Θεσσαλονίκη στο άγαλμα Βενιζέλου), «για να πέσει η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και να ηττηθεί η πολιτική της, για να αποτρέψουν κάθε εκδοχή “εθνικής συναίνεσης” και “συνέχειας του κράτους” στις δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια, για να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής του συνόλου της καπιταλιστικής επίθεσης».

Επίσης, στην ανακοίνωση της με αφορμή την προεδρική εκλογή εκτιμάει πως «οι πραξικοπηματικές αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της ελεγχόμενης από τη συγκυβέρνηση δικαστικής εξουσίας για τη συγκάλυψη της εξαγοράς του Π. Χαϊκάλη, εκτός από τη δυσοσμία που αποπνέουν, δείχνουν ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να παραιτηθούν από την επιδίωξη να αποσπάσουν τη θετική ψήφο 180 βουλευτών με κάθε μέσο στην τρίτη και καθοριστική ψηφοφορία για να κρατηθούν στην κυβερνητική εξουσία συνεχίζοντας το βάρβαρο έργο της καταστροφικής πολιτικής τους με τα νέα μνημόνια που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές και την τρόικα ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ. Ούτε πρέπει να υποτιμηθεί το γεγονός ότι αυτή τη φορά ο εκλεκτός Σαμαρά και Βενιζέλου πήρε δύο ψήφους ναζιστών βουλευτών».

«

Απάντηση