Λαγκάρντ για την αποτυχία του πρώτου Μνημονίου: «Δεν ήμουν εδώ. Δεν το γνωρίζω»

Κάν’το όπως οι Χριστόδουλος-Χρυσοχοϊδης

Εσύ Έλληνα ψήφισες το μνημονιακό κόμμα της περιοχής σου;

Ο ένας σπούδαζε, ο άλλος δεν  διάβασε η τρίτη απουσίαζε

Σε νέα ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά μιας πάλαι ποτέ «κυρίαρχης» χώρα προχωρεί το μεγάλο αφεντικό του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία παραχωρεί συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung».

«Δεν είμαστε αρεστοί στους πολίτες», παραδέχεται  η ίδια, αλλά προφανώς στόχος του ΔΝΤ είναι να είναι αρεστοί σε συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα.

Ερωτηθείσα, ωστόσο, γιατί το ΔΝΤ δεν έδωσε ήδη, από το πρώτο πρόγραμμα για την Ελλάδα, μεγαλύτερη βάση στις μεταρρυθμίσεις και στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, η Γενική Διευθύντρια του Ταμείου βγάζει την ουρά της απ’έξω: «Τότε δεν ήμουν εδώ. Δεν το γνωρίζω» δηλώνει. Πρόκειται για σκόπιμη, αισχρή και φτηνή παραπλάνηση και δημαγωγία του χειρίστου είδους καθώς σε  χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του μεγέθους του ΔΝΤ που παίζουν στα χέρια τους τις τύχες ολόκληρων χωρών και ηπείρων η πολιτική δεν χαράζεται αποκλειστικά από ένα άτομο. Ακόμα και αν η Λαγκάρντ τότε έπαιζε παιχνίδια εξουσάις πίσω από άλλες κλειστές πόρτες οι συντάκτες και οι διευθυντές που εκπόνησαν και τα δύο προγράμματα παραμένουν οι ίδιοι.

Αυξήστε τη «δόση» των μεταρρυθμίσεων, η Ελλάδα οικονομικό πειραματόζωο

Οι τακτικοί έλεγχοι, πάντως, του πρώτου προγράμματος, δεν εμπόδισαν καθυστερήσεις της κυβέρνησης των Αθηνών σε ότι αφορά την εκπλήρωση των μεταρρυθμιστικών προϋποθέσεων», επισημαίνει ο δημοσιογράφος, για να απαντήσει η  Λαγκάρντ, χρησιμοποιώντας φράση του Ουίνστον Τσόρτσιλ: «Μόνο οι ανόητοι δεν αλλάζουν ποτέ την άποψή τους» και να προσθέσει: «Δεν πρόκειται περί αλλαγής πολιτικής. Είναι ένα μεγαλύτερο, συνολικότερο πρόγραμμα. Ζητούμε από την ελληνική κυβέρνηση βαθιές δομικές μεταρρυθμίσεις. Ταυτοχρόνως αναμένουμε να διατηρήσει και να συνεχίσει το πρόγραμμα της δημοσιονομικής της σταθεροποίησης»

Συμπέρασμα: Η Ελλάδα θα πάρει δηλαδή διπλή και τριπλή δόση από το «ποντικοφάρμακο» των μεταρρυθμίσεων του ΔΝΤ.

Απάντηση