Λαφαζάνης: Πειθάρχησα, αλλά διαφωνώ

Διευκρινιστική δήλωση για την υπερψήφιση από μέρους του της τροπολογίας για την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων, εξέδωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Όπως επισημαίνει ο άτυπος επικεφαλής της αριστερής αντιπολίτευσης εντός του ΣΥΡΙΖΑ, διαφωνεί ριζικά με την τροπολογία και τη στάση που αποφάσισε συλλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ να τηρήσει.

Ωστόσο, μετά την «πρωτοφανή» κίνηση του ΠΑΣΟΚ να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, κίνηση που ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ερμηνεύει ότι σκόπευε να εκθέσει την αρνητική ψήφο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος αποφάσισε να ταχθεί με την κομματική γραμμή, «μόνο και μόνο για να μη δώσω την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ και το Μνημονιακό μπλόκ, ιδιαίτερα σε τούτη την κρίσιμη φάση, να αξιοποιήσει την διαφωνία μου για να παίξει βρώμικα παιχνίδια σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ».

Ολόκληρη η δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη:

Η κίνηση του ΠΑΣΟΚ να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία επί μιας τροπολογίας για την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων, την οποίαν προτείνει και υπερψηφίζει είναι πρωτοφανής.

Εξέφρασα στα όργανα του Κόμματος, μαζί με άλλους συντρόφους και συντρόφισσες, την ριζική μου διαφωνία στην συμπερίληψη της “τρομορύθμισης” του άρθρου 187Α στην τροπολογία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης Κομμάτων.

Ψήφισα αυτή την τροπολογία κατά την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, παρά τη ριζική μου διαφωνία με αυτήν, μόνο και μόνο για να μη δώσω την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ και το Μνημονιακό μπλόκ, ιδιαίτερα σε τούτη την κρίσιμη φάση, να αξιοποιήσει την διαφωνία μου για να παίξει βρώμικα παιχνίδια σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τις δικές μου προθέσεις και πολύ περισσότερο με τη δική μου αντίθεση στο απαράδεκτο άρθρο 187A και γενικότερα στον αντισυνταγματικό “τρομονόμο”.

Απάντηση