Κύρτσος: Η αγάπη άργησε μια μέρα, αλλά πρόλαβε τις εκλογές

Τόσα χρόνια σαν τυφλός (o Γ.Κ.) έψαχνε για λίγο φως, ενώ είχε τον εκτυφλωτικό φάρο (τον Γ.Κ.) δίπλα του.

Tη γοητεία του Καρατζαφέρη ανακάλυψε, λιγάκι όψιμα, οΓιώργος Κύρτσος, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στον Ν. Ευαγγελάτο στο ΣΚΑΪ (11.4): «Αυτή είναι η γοητεία του Καρατζαφέρη. Ο Καρατζαφέρης είναι ένας άνθρωπος σίγουρος για τον εαυτό του, είναι ένας αγωνιστής της ζωής και της πολιτικής και θεωρεί ότι μπορεί να απευθυνθεί και σε άλλους ανθρώπους με ανάλογα δυναμικά χαρακτηριστικά σαν και μένα χωρίς να φοβάται».

΄Ετσι απλά είναι τα πράγματα. Τα δυναμικά χαρακτηριστικά αλληλοαναγνωρίζοναι. Ούτε δεξιά, ούτε αριστερά, ούτε ακροδεξιά κλπ.: μόνο αγωνιστές της ζωής και «άνθρωποι της δράσης» (πώς χαρακτηρίστηκε «ακτιβιστής της δεξιάς» ο  Βορίδης;)

Τέρμα οι ταμπέλες, οι διαχωρισμοί. Από τη μια οι νωθροί, από την άλλη οι «δυναμικοί». Ο κ. Κύρτσος το είπε καθαρά: «Δεν είμαστε στη φάση της ιδεολογικής καθαρότητας, με την έννοια ότι είμαστε σε μια χώρα που βυθίζεται στα προβλήματα και πρέπει να βρούμε τις λύσεις. Και είναι η ώρα των ανθρώπων που είναι έτοιμοι για δράση και μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα και μπορούν να διδαχτούν από τα λάθη τους. Και επειδή ο Καρατζαφέρης κι εγώ είστε της δράσης και κοπούμε να φέρουμε αποτέλεσμα και τολμώ να πω έχουμε κάνει πολλά λάθη στη ζωή μας, νομίζω ότι μπορούμε να συνεννοηθούμε».

Έτσι απλά. Οι δυνάμεις της δράσης, οι δυνάμεις της αδράνειας. Στη συνέντευξη ο Γ. Κύρτσος θύμιζε εκείνες τις διαφημίσεις με τις νοικοκυρές που ανακαλύπτουν ένα θαυματουργό απορρυπαντικό για το πλυντήριό τους. Εδώ γι’ απορρυπαντικό ποζάρει ο ίδιος ο Κύρτσος, ένα «δυναμικό στοιχείο» που συνεννοείται με ένα άλλο δυναμικό στοιχείο γιατί η μπουγάδα είναι πενταβρώμικη, χρειάζεται δράση τώρα.

Ο Γ. Κύρτσος μίλησε και για την, όπως υποθέτουμε, σύντομη θητεία του στην Αριστερά: «Έχω περάσει από το ΚΚΕ, όπως λένε όλα τα blogs, ξέρω από κομματική πειθαρχία και ξέρω να είμαι αγωνιστής». Πώς λέμε «η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξείδι»; Έτσι κι εδώ η Αριστερά τού χάρισε το δώρο της πειθαρχίας και της αγωνιστικότητας.

«Η αγάπη άργησε μια μέρα», αλλά πρόλαβε τις εκλογές. Δεν ήταν κεραυνοβόλος ο έρωτας του Κύρτσου για το ΛΑΟΣ (εξάλλου, στη διάρκεια της συνέντευξης μόνο μια φορά αναφέρθηκε στο όνομα του κόμματος). Αν η Αριστερά ήταν η νεανική τρέλα, φαίνεται πως ο τωρινός του αρραβώνας είναι προϊόν αμοιβαίας εκτίμησης, είναι η αγάπη της ωριμότητας και όχι βέβαια ένας γεροντο-έρωτας ή συμφεροντο-έρωτας! Το ερώτημα είναι γιατί ο Γ. Κύρτσος έκανε τόσα χρόνια, άφησε να περάσουν τόσες εκλογές χωρίς να έχει αναγνωρίσει τη «γοητεία» του Καρατζαφέρη… Τόσα χρόνια σαν τυφλός έψαχνε για λίγο φως, ενώ είχε τον εκτυφλωτικό φάρο δίπλα του.

Ένα σύντομο μάθημα επιλεκτικής μνήμης, αμοραλισμού και άνεσης έδωσε ο κ. Κύρτσος με αυτή τη συνέντευξη και ασφαλώς θα ακολουθήσουν και άλλα μαθήματα. Στην πραγματικότητα, ο Κύρτσος δεν είναι ούτε η νοικοκυρά, ούτε το απορρυπαντικό. Είναι ένα από τα πολλά πλυντήρια που έχουν αναλάβει το ξέπλυμα, τον εκμοντερνισμό της καθεστωτικής ακροδεξιάς, της οποίας τη στήριξη θα έχει απελπιστική ανάγκη ο δικομματισμός μετά τις εκλογές που θα ακροβατεί στο όριο των 151 βουλευτών ή θα βρίσκεται αρκετά πιο κάτω.

Απάντηση