Αγλαϊα Κυρίτση για την υποψηφιότητά της με τον ΣΥΡΙΖΑ: Κλείνει ένας κύκλος και ανοίγει ένας νέος

 Την πρώτη της συνέντευξη ως υποψήφια περιφερειάρχης Βόρειου Αιγαίου του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε η δημοσιογράφος Αγλαϊα Κυρίτση μιλώντας τη Δευτέρα το πρωί στο ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο και στον Κώστα Αρβανίτη.  Η Αγλαϊα Κυρίτση  απέφυγε τα πολιτικάντικα κλισέ και παραδέχτηκε ότι αισθάνεται περίεργα στο νέο της ρόλο ο οποίος, ας σημειωθεί, αν και εγκρίθηκε χθες από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί αλλά βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Η Α. Κυρίτση είπε ότι αιφνιδιάστηκε από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου του παρά το γεγονός ότι δεν ανήκει σε αυτό τον κομματικό χώρο (είναι γνωστό ότι προέρχεται από το χώρο του ΚΚΕ).  Τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι η ίδια δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, αισθάνεται ότι έχει έναν κοινό στόχο με το κόμμα της Κουμουνδούρου και αυτός δεν είναι άλλος από την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης και των Μνημονίων που οδήγησαν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση.  Εξήγησε ότι βλέπει τις αυτοδιοικητικές εκλογές ως μια μάχη που μπορεί να αποβεί νικηφόρα και με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να δώσει ώθηση στον αγώνα του ελληνικού λαού κατά των Μνημονίων. «Θέλω να πιστεύω ότι θα φτάσουμε μέχρι το τέλος» είπε χαρακτηριστικά.

«Πήρα μια απόφαση, λες να έκανα λάθος που την πήρα;»  αναρωτήθηκε.  Για τον χαρακτηρισμό που της αποδίδεται ως σύμβολο του μεγάλου αγώνα της ΕΡΤ ενάντια στο λουκέτο, είπε ότι απλά της «έλαχε ο κλήρος» να γίνει το πρόσωπο αυτού του αγώνα ως παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων αλλά πραγματικό σύμβολο του αγώνα θεωρεί τους ίδιους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και όσων στάθηκαν πλάι τους.

«Μάνα, προχώρα αν πιστεύεις ότι μέσα από αυτή την ιστορία θα μπορέσεις να στηρίξεις περισσότερο τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ»  της είπε ο 16χρονος γιος της, όπως η ίδια εκμυστηρεύτηκε στο ραδιοσταθμό.  Παραδέχτηκε ότι με τα νέα της καθήκοντα ένας κύκλος κλείνει και ανοίγει ένας άλλος αλλά δεν θεωρεί ότι με το νέο της ρόλο γυρίζει την πλάτη της στον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ αλλά πιστεύει ότι από το νέο της μετερίζι θα μπορέσει να ενισχύσει και να αναδείξει τη μάχη της ΕΡΤ περισσότερο.  Όπως υπογράμμισε, μόνο η ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης και των μνημονίων που μας οδήγησαν σε αυτή την απελπιστική κατάσταση θα επιτρέψει να λειτουργήσει ξανά μια δημόσια και ελεύθερη ραδιοτηλεόραση μέσα από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. «Χρειάζεται αγώνας και πολλή δουλειά» κατέληξε η υποψήφια.

Ο Κώστας Αρβανίτης στη συνέχεια συνέκρινε την περίπτωση και την επιλογή της Αγλαϊας Κυρίτση να συμπορευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ με τη δική του καθώς όπως είπε και ο ίδιος δεν προέρχεται από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο διευθυντής του «Κόκκινου» εξήρε την «εντιμότητα» και την τόλμη της ηγεσίας της Κουμουνδούρου να εμπιστευτεί πρόσωπα που δεν ανήκουν στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε ότι με αυτή τη γραμμή συμμαχιών εκφράζεται η αντίληψη για ενότητα στη βάση.

 

Απάντηση