Κυρ. Μητσοτάκης: οι απολύσεις ΔΕΝ είναι καταστροφή για τη χώρα

Αφού ο Κυριάκος έδωσε διαπιστευτήρια στο γερμανικό Focus ότι «θα φροντίσει να καταστούν οι δημόσιοι υπάλληλοι περισσότερο ευέλικτοι, είτε με το καλό είτε με τη βία» τώρα συνεχίζει με τη συγχώνευση εργασιών. Μετά τους οδηγούς-ελεγκτές στα λεωφορεία τώρα θα έχουμε δασκάλους και καθηγητές σε ρόλο φύλακα-επιστάτη-καθαριστή;

«Κρίναμε ότι η δουλειά αυτή εάν δεν επιτελείται δεν θα επέλθει καμιά καταστροφή στη χώρα, η δουλειά των σχολικών φυλάκων, θέλω να είμαι απολύτως ειλικρινής μαζί σας, σε σχέση με άλλες ειδικότητες και από εκεί και πέρα επιλέξαμε η πρώτη φάση της κινητικότητας να συμπεριλαμβάνει μια εκπροσώπηση της τοπικής αυτοδιοίκησης και μια εκπροσώπηση του υπουργείου Παιδείας, γιατί αυτές είναι οι μεγάλες δεξαμενές των δημοσίων υπαλλήλων». Aυτά είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην «Κοινωνία ώρα Μega». Αξίζει να προσέξουμε ότι δεν εννοεί να καταργηθούν οι τυχόν διακοσμητικές θέσεις, αλλά να καταργηθεί η «δουλειά», η εργασία, δηλ. ο υπουργός αναγνωρίζει ότι οι χιλιάδες άνθρωποι που πετιούνται έξω επιτελούν ένα έργο!

Καταστροφή για τη χώρα είναι ο ίδιος ο υπουργός και η κυβέρνησή του, ενώ καταστροφή για δεκάδες χιλιάδες οικογένειες θα είναι οι απολύσεις. Όσο για τα σχολικά κτίρια, οι φύλακες κρίνονται περιττοί. Έτσι κι αλλιώς, τα σχολεία εξαθλιώνονται ως προς την παιδεία που παρέχουν, ας εξαθλιωθούν και τα ντουβάρια. Ας διευκολυνθεί η διακίνηση ναρκωτικών στα σχολεία, ας γίνουν πάρκα για σύριγγες τα προαύλια. Οι κάμερες παρακολούθησης θα αναλάβουν το έργο των φυλάκων, όμως το πρόβλημα είναι ποιος θα παρακολουθεί τις κάμερες; Οι καθηγητές θα αναλάβουν ρόλο καθαριστή, φύλακα, θυρωρού ή, ακόμα καλύτερα για την κυβέρνηση, ας επεκταθεί η ηλεκτρονική διδασκαλία ώστε να γλιτώσουμε από το κόστος λειτουργίας των σχολείων!

Δεξαμενές προς αποξήρανση είναι η παιδεία και η τοπική αυτοδιοίκηση για τον Κυριάκο. Μόνο που τα νερά της εκκένωσης μπορεί να φουσκώσουν και να τον πνίξουν -και φυσικά εννοούμε τον πολιτικό πνιγμό του.

Απάντηση