Πρετεντέρης: Με το ευρώ και ας μας κόψουν τα χέρια και τα πόδια

Στην ελληνική μυθολογία καταφεύγει ο Γιάννης Πρετεντέρης στο χθεσινό του άρθρο για το περίφημο και αόρατο  κόμμα της Δραχμής προκειμένου να πείσει τους αναγνώστες τους ότι πρέπει να παραμείνουμε στην ευρωζώνη “με κάθε θυσία” και η μόνη μέθοδος για να το πετύχουμε είναι αυτή του Κυναίγειρου, του Αθηναίου που πολέμησε στο Μαραθώνα:

        «Απομακρύνεται η Ευρώπη, να την αρπάζουμε με το ένα χέρι. Κι αν μας το κόψουν, με το άλλο. Κι όταν το κόψουν κι αυτό, να την αρπάζουμε με τα δόντια –έως ότου μας πάρουν και το κεφάλι!»

Και Κυναίγειρος, αλλά και Άτλας γίνεται ο Έλληνας, αφού το φθινόπωρο του 2011, τα «Νέα», σε κύριο άρθρο τους, υποστήριζαν ότι οι Έλληνες πληρώνουν με προθυμία τα χαράτσια, «όχι επειδή είναι ‘’αναγκασμένοι’» αλλά για να σώσουν τη χώρα: «…μετατρέπονται σε μικρούς Άτλαντες  και κρατούν στους ώμους τους τη χώρα».

«Όλοι αυτοί», συνεχίζει το άρθρο (1-2 Οκτ. 2011), «συνθέτουν το πρόσωπο μιας άλλης Ελλάδας… Είναι οι Έλληνες που δεν τα παρατάνε διαμαρτυρόμενοι, αλλά μπαίνουν στην πρώτη γραμμή και συμβάλλουν στον αγώνα εθνικής διάσωσης… Η χώρα τούς οφείλει πολλά».

Και Άτλας και Κυναίγειρος και Ιφιγένεια που αφήνει τον μπαμπά της να τη θυσιάσει γίνεται ο Έλληνας. Καμιά άλλη ιδέα;

Και η καλλιτεχνική απεικόνιση via @xstefanou

One thought on “Πρετεντέρης: Με το ευρώ και ας μας κόψουν τα χέρια και τα πόδια

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: