Κραουνάκης: «Ο Βενιζέλος να φτιάξει άλλο κόμμα και τον ψηφίζω»

Ψηφίζω μεν ΚΚΕ αλλά ο Παπαδήμος κατάφερε να βάλει τάξη στη χώρα

Από το ΚΚΕ μέχρι το «πάμε κατσαρόλα» και την ψήφο σε κόμμα Βενιζέλου είναι μερικές νότες δρόμος;

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη στο aixmi.gr

 

Για το εξαιρετικό βιβλίο του Μπογιόπουλου έλεγα στο ΚΚΕ: «Παιδιά, η γενιά του internet δεν θα διαβάσει 500 σελίδες, ‘φωτίστε’ 40 σημεία να το διαβάσει ο πιτσιρίκος».

 

Ο Σταμάτης Κραουνάκης είναι πάνω από όλα ένας ταλαντούχος καλλιτέχνης, μια εκκεντρική προσωπικότητα οπότε ίσως είναι άδικο να τον κρίνουμε όπως έναν υποψήφιο πολιτικού κόμματος. Ωστόσο δεν σημαίνει το γεγονός ότι δεν κρίνεται για τις επιλογές του, όπως το γεγονός ότι επιλέγει στις σημερινές συνθήκες να στηρίξει με έναν τρόπο το Βενιζέλο. Το γεγονός ότι στηρίζει χαλαρά το ΚΚΕ παρά το γεγονός ότι ποτέ δεν απαρνήθηκε τις αστικές απόψεις είναι χαρακτηριστικό  που πρέπει να εκτιμηθεί.  H συνέντευξη πάντως αφήνει πικρή γεύση για τον εμπνευστή του συνθήματος του ΚΚΕ «έχουμε αγώνες αύριο» 

.  Στη συνέντευξη του ανάμεσα σε Παπαδήμο, Βενιζέλο κ

αι Σαμαρά ψηφίζει Παπαδήμο «γιατί κατάφερε σε μια πολύ δύσκολη στιγμή να «τα φέρει» σε ισορροπία, χωρίς να πάρει φράγκο –αν και παίζει το ρόλο των τραπεζών- αλλά στη δύσκολη ώρα κατάφερε να βάλει σε τάξη τα πράγματα.»

 

«Ο Τσίπρας; Η Φιλοθέη αριστερίζει»

– Θα σου διαβάσω μερικά ονόματα και θέλω -αν γίνεται- να σχολιάζεις με μια λέξη:

Αν το πάμε έτσι, να σου πω αρχικά ότι εγώ βλέπω το «Muppet Show» μπροστά μου. Δεν «με ψήνει» κανείς…

Αλέξης Τσίπρας: «Ενδιάμεση κατάσταση. Η Φιλοθέη ‘αριστερίζει’»

Φώτης Κουβέλης: «Ελάτε όλοι οι ‘αριστερούληδες’ να βρούμε ένα μικρό σπιτάκι να μπούμε μέσα»

Αλέκα Παπαρήγα: «Είναι αυθεντική η Αλέκα. Μ’ όλα τα λάθη της»

Γιώργος Καρατζαφέρης: «Κοτσαμπάσης»

Πάνος Καμμένος: «Καμμενιά»

Λούκα Κατσέλη: «Την εκτιμώ σαν επιστήμονα. Άνθρωποι όπως αυτή έκαναν λάθος στηρίζοντας τόσα χρόνια ένα σαθρό πολιτικό κόμμα»

Ντόρα Μπακογιάννη: «Διασχίζομαι για αυτή τη γυναίκα. Σε προσωπικό επίπεδο είναι καταπληκτική, στο πολιτικό είναι ‘για να ρίχνεις κουτουλιές’…».

«Ο Βενιζέλος να φτιάξει άλλο κόμμα και τον ψηφίζω»

– Ποιος «φταίει περισσότερο», ο πολίτης ή ο δικομματισμός;

Φταίμε κι εμείς. Αλλά νομίζω ότι τα δύο αυτά ελεεινά κόμματα πρέπει να χτυπηθούν πάραυτα. Επίσης, θεωρώ τεράστιο πολιτικό λάθος του Βενιζέλου, απ’ τη στιγμή που πέτυχε να διασώσει την προσωπικότητά του, ρίχνοντας δουλειά και μιλώντας Ελληνικά, να συνεχίσει με το ΠΑΣΟΚ. Τι κάθεσαι σε αυτό το αχάριστο και άθλιο κόμμα; Φτιάξε ένα κόμμα καινούργιο. Πάρε πέντε ανθρώπους να καταλαβαίνουν και κάνε μια καινούργια κατάσταση. Ειλικρινά, αν γινόταν αυτό θα τον ψήφιζα, θα «με έψηνε».

«Θα ψηφίσω ΚΚΕ, αλλά δεν το φωνάζω»

– Έχεις αποφασίσει ποιό κόμμα θα στηρίξεις στις εκλογές;

Ναι. Δεν θέλω όμως να το λέω δυνατά, γιατί όταν λέω ότι θα ψηφίσω ΚΚΕ αρχίζει και γίνεται ολόκληρη συζήτηση με επίκεντρο αυτό και μόνο. Για μένα σε ένα πράγμα και μόνο θα πρέπει να συγκεντρωθούν οι Έλληνες αυτή τη στιγμή: Πρέπει να «χτυπηθεί» παραδειγματικά ο δικομματισμός. Με τον όποιο τρόπο. Και, επιτέλους, επιλέξτε. Εγώ κατ’ επιλογήν έχω πάει εκεί, γιατί «δεν υπάρχει άλλη μπουτίκ ανοιχτή». Και, εδώ που τα λέμε, καλώς ή κακώς το ΚΚΕ είναι το μόνο μαγαζί που έχει… μαγαζί.

– Πως αποτιμάς τη φασαρία που έγινε με τον Γιώργο Νταλάρα το Μάρτιο;

Λάθος κίνηση σε λάθος στιγμή, αφού «κούνησε το κόκκινο πανί». Το «δωρεάν» προκάλεσε. Ο λαός ξεχνάει γρήγορα. Είναι ένας καλλιτέχνης που έδωσε πολλά στον κόσμο. Το σημείο που «ξεπέρασε» ο Νταλάρας και τον έκανε τραγικό πρόσωπο για λίγο είναι ότι, ενδεχομένως, θεωρεί πως η προσωπική του κρίση πρέπει να είναι η θέση όλων.

– Το Μνημόνιο είναι, τελικά,  μονόδρομος; Υπάρχει εναλλακτική; Αν ήσουν βουλευτής θα το ψήφιζες; Τι θα αντιπρότεινες;

«Θα χρειαζόμασταν έναν Φιντέλ Κάστρο»

Είναι δύσκολο, αλλά όχι ανέφικτο. Θα χρειαζόμασταν έναν Φιντέλ Κάστρο, που θα πει: «Σταματάω τους εξοπλισμούς. Κάνω την Ελλάδα ανοχύρωτη χώρα. Τα βρίσκω με τους γείτονες, κάνουμε μια ισχυρή ομοσπονδία μεσογειακών κρατών». Τώρα έχουμε το ‘θησαυρό’ στα χέρια μας και μας χρησιμοποιούν σαν «περίπτερα» μεταφοράς όπλων κοκαϊνης και ναρκωτικών –αυτό έχει γίνει η Μεσόγειος-. Όπως είναι το σύστημα, όσες κυβερνήσεις εξυπηρετούν το deal αυτό επιβιώνουν. Στις άλλες «κλείνουν τα σπίτια». Πώς, άλλωστε, κάηκε η μισή Πελοπόννησος;

 

Διαβάστε την απάντηση Κραουνάκη στην κριτική που δέχτηκε για το «Πάμε Κατσαρόλα» 

 

Απάντηση