Κραουνάκης: «Ο Τσίπρας δεν μπορεί, το ΚΚΕ βαράει διάλυση»

Μια ακόμη εκρηκτική συνέντευξη παραχώρησε ο Σταμάτης Κραουνάκης στο ένθετο περιοδικό Passepartout που κυκλοφόρησε το Σάββατο 6 Ιουλίου 2013 μαζί με την εφημερίδα Επενδυτής. Αφορμή της συνέντευξης είναι το ανέβασμα της μουσικής παράστασης «Αριστοφάνης τώρα» στο μικρό θέατρο της Επιδαύρου μαζί με τους Σπείρα-Σπείρα, όμως όπως είναι φυσικό, η Ματίνα Καλτάκη που πήρε τη συνέντευξη δεν κρατήθηκε από το να απευθύνει πολιτικές ερωτήσεις στον καλλιτέχνη, που με τη σειρά του δεν κρατήθηκε από το να απαντήσει με το δικό του μοναδικό τρόπο.

Τονίζει λοιπόν ο Σταμάτης Κραουνάκης σε ερώτηση για το πώς θα αποκτήσουν τα παιδιά  20 και 30 χρονών πολιτική σκέψη:

«Η ανάγκη θα τα κάνει όλα. Το πολιτικό σκηνικό παραπαίει αυτή τη στιγμή. Από τη μια Σαμαράς και Βενιζέλος, ο Τσίπρας δεν φαίνεται να μπορεί ή να θέλει να βγει μπροστά, το ΚΚΕ σαν να βαράει διάλυση. Κάτι δεν πάει καλά. Κανείς δεν φαίνεται να πονάει ειλικρινά αυτόν τον τόπο. Και η τελευταία ατάκα που λένε αφορά το πολιτικό μαγαζί του καθενός: «Κι έγιναν μαλλιά κουβάρια / της Βουλής τα παλικάρια / ποιος θα φάει πιο πολύ / Και είναι θέμα εθνικό / μες στο μαύρο πανικό / να ‘ρχεται το κάθε τσόλι / να ρωτάει σ’ αυτή την πόλη / πώς θα γίνει, πώς θα γίνει, πώς θα γίνει αφεντικό», τραγουδάμε κάπου στην παράσταση. Εάν λοιπόν αυτή η κατηφόρα δεν σταματήσει από έναν σοβαρό πολιτικό άνδρα, δεν θέλω να σκεφτώ πού θα οδηγηθούμε. Δεν βλέπεις τι γλώσσα μιλάνε; Τέτοια αγραμματοσύνη στην πολιτική ζωή του τόπου δεν υπήρχε στο παρελθόν».

Για την παράσταση που ανεβάζει γράφει ο Στ. Κραουνάκης: «Αθήνα: πόλεμος τότε, πόλεμος τώρα. Τότε Πελοποννησιακός, τώρα οικονομικός. Πάντα ο πόνος είναι ίδιος. Την εποχή της μεγάλης πτώσης, της ύψιστης στιγμής του Ελληνισμού, η κωμωδία ανέλαβε το χρέος να κάνει το καρδιογράφημα της πτώσης και να αποτελέσουν αυτές οι έντεκα σωζόμενες κωμωδίες του προγόνου μας τη μαρτυρία της ελληνικής «κατάρας». Όπως σμίξανε τα έργα και εκτινάσσονται δυνατά οι στίχοι των παραβάσεων, θα έλεγε κανείς ότι το Αριστοφάνης τώρα –με όχημα τη μουσική– είναι ένας μεγάλος ύμνος στην πόλη, στη δημοκρατία, στον τόπο που γέννησε τους ποιητές και ένα σκληρό χαστούκι στη διαφθορά. Όλα μ’ ένα αθώο, μετέωρο χαμόγελο, σαν άναυδοι από το πιθανό θαύμα…».

Δεν γνωρίζουμε πότε έγινε η συνέντευξη, αλλά δεν υπάρχει σχολιασμός για το απίστευτο και ξεκαρδιστικό πολιτικό χάπενινγκ που ετοίμασε ο Σταμάτης Κραουνάκης και η ομάδα του στο Ραδιομέγαρο, που περιλάμβανε το …αριστοφανικό «Πάμε στον Άδωνι για φραπέ» και που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Εμείς το αναδημοσιεύουμε για να ακουστεί πιο δυνατά!

 

Απάντηση