Το σχόλιο Κουβελάκη για τον Δραγασάκη

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Γιάννη Δραγασάκη στο Βήμα της Κυριακής, ο Στάης Κουβελάκης σχολίασε στο λογαριασμό του στο facebook:

«Δεν πρόλαβε καλά-καλά να στεγνώσει το μελάνι της Διακήρυξης και αρχίσαμε πάλι να λέμε άλλα. Στην ερώτηση περί αλλαγής θέσης του Σύριζα και εγκατάλειψης της μονομερούς καταγγελίας του Μνημονίου, ο Δραγασάκης απαντά: ««Όπως είχα τονίσει σε μία συνέντευξη στην εφημερίδα σας πριν από τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες παρά μόνο αν προκληθεί. Δεν επρόκειτο για προσωπική άποψη, αλλά για προγραμματική θέση».

Η ακύρωση του Μνημονίου όμως με απόφαση της Βουλής που προβλέπει η Διακήρυξη που μόλις πριν από βδομάδα ψήφισε η Συνδιάσκεψη του Σύριζα τι είναι αν όχι μονομερής ενέργεια και άσκηση κυριαρχίας ; Και τι σημαίνει το «παρά μόνο αν προκληθεί»; Γιατί να προκληθεί αν έχει από τα πριν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα καταργήσει το Μηνημόνιο; Και τι σημαίνει η παραπομπή σε προηγούμενη συνέντευξη στο Βήμα; Από πότε οι συνεντεύξεις σε εφημερίδες υποκαθιστούν τις αποφάσεις του πολιτικού φορέα;

Πολλά άλλα θα είχα να επισημάνω σε αυτά που λέγονται σ’αυτή τη συνέντευξη αλλά προς το παρόν στέκομαι σ’αυτό που είναι απόλυτα θεμελιακό».

Το σχετικό θέμα του mao.gr εδώ.

Απάντηση