Βρέθηκε ο Καρατζαφέρης της «αριστεράς»…

Βενιζέλος: «Η πρόταση Κουβέλη (σχεδόν) συμπίπτει με τη δική μας.» Τυχαίο; Δεν νομίζω

«Του έκανα μια πρόταση που δεν μπορούσε να αρνηθεί» είναι μια από τις πιο διάσημες ατάκες από το βιβλίο (και την ταινία) ο Νονός.  Στη γλώσσα της μαφίας αυτό σημαίνει ότι σε καλούν να υπογράψεις ένα χαρτί με ένα πιστόλι στον κρόταφο και σου λένε «διάλεξε τι θα είναι σε ένα λεπτό πάνω σε αυτό το χαρτί, η υπογραφή σου ή τα μυαλά σου».  Ο Φώτης Κουβέλης κάνει το αντίθετο. Κάνει μια πρόταση που είναι αδύνατο να δεχτεί μια πολιτική δύναμη με στοιχειώδη αξιοπρέπεια.  Ξέρει πάρα πολύ καλά ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να δεχτεί να προχωρήσει σε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.  Και πως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πρόκειται να αρπάξουν οποιαδήποτε πρόταση παράτασης του μνημονίου και της πολιτικής τους επιβίωσης σαν να είναι η τελευταία coca cola στην έρημο.   Ουσιαστικά ο Φ. Κουβέλης παρουσιάζει την πρόταση του μνημονιακού στρατοπέδου σαν..δική του.   Μένει να δούμε τη συνέχεια.

H πρόταση αναλυτικά
«Προτείνω συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με ισχυρή λαϊκή και κοινοβουλευτική στήριξη, η οποία θα κρατήσει την Ελλάδα ζωντανή στην Ευρώπη» είπε και κάλεσε όλες τις δυνάμεις να ανταποκριθούν με αίσθημα ευθύνης.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση αυτή θα πρέπει να έχει δεσμευτικό πρόγραμμα και χρονικό ορίζοντα μέχρι τις ευρωεκλογές του 2014. Υπογράμμισε, ακόμη, ότι βασικοί της στόχοι θα πρέπει να είναι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και η σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο.

Γίνεται σαφές ότι στόχος είναι η παράταση του Μνημονίου μέχρι το 2014, με κύριο στόχο τη σωτηρία του Μνημονίου και με την ελπίδα να ανακοπεί μέχρι τότε το σημερινό εκλογικό ρεύμα ανατροπής του Μνημονίου.

Η ΔΗΜΑΡ έχει δεσμευτεί ότι δεν θα δώσει δημοκρατικό αριστερό άλλοθι στις πολιτικές του Μνημονίου και ότι δεν θα συνεργαστεί με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.  Όπως φαίνεται οι δεσμεύσεις της απέναντι στο κεφάλαιο είναι πολύ πιο δεσμευτικές από τις δεσμεύσεις της απέναντι στον ελληνικό λαό. 

Ο διευθυντής της Καθημερινής Αλέξης Παπαχελάς μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι υποστήριξε ότι η αγωνία θα κορυφωθεί μέχρι την τελευταία στιγμή. Εκεί κάτω από ασφυκτικές πιέσεις με τη συμμετοχή και της νεοφιλελεύθερης εξωκοινοβουλευτικής Δεξιάς (ΔΗΣΥ, Δημιουργία Ξανά, Δράση) ο Φώτης Κουβέλης για το καλό του ευρώ θα αναγκαστεί να υλοποιήσει την πρόταση του χωρίς τη συμμετοχή του «αδιάλλακτου» ΣΥΡΙΖΑ.

Φυσικά τα σχέδια τους έχουν ήδη συναντήσει τεράστιες αντιδράσεις και η επιτυχία τους κάθε άλλο παρά δεδομένη θα πρέπει να θεωρηθεί.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ  επανέλαβε τη θέση της ότι κάθε απόπειρα σχηματισμού κυβέρνησης στην βάση της πολιτικής του Μνημονίου, κάθε διαχειριστικής αντιλαϊκής συγκυβέρνησης, συνιστά πραξικόπημα και πρέπει να αντιμετωπιστεί και να σαρωθεί από ένα λαϊκό ξεσηκωμό.

Edit: Μετά τις τεράστιες αρνητικές αντιδράσεις ο Φώτης Κουβέλης διευκρινίζει ότι η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση του είναι προαπαιτούμενο. Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε (δείτε εδώ). Αλλά η πρόταση παραμένει στο τραπέζι. Γιατί άραγε;

Δείτε την προηγούμενη ανάρτηση μας: «Η ΔΗΜΑΡ ψήνεται για κυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ»

Φιλί της ζωής από την «αριστερά» της διαπλοκής στον ετοιμοθάνατο δικομματισμό

One thought on “Βρέθηκε ο Καρατζαφέρης της «αριστεράς»…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: