Στη νέο εμπόριο της συναίνεσης δεν συμμετέχει ο Αλέξης Τσίπρας

Μόνα τους στον Παπούλια τα «τρία γουρουνάκια» του μνημονίου Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης

Χωρίς τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης ξανά με τον Κ. Παπούλια σήμερα το βράδυ.

 

Αφού το ξέρουμε σ’αρέσω και μ’αρέσεις…

‎ Το 1997 ο Γιώργος Νταλάρας έκανε μήνυση στον Τζίμη Πανούση για συκοφαντική δυσφήμιση και ταυτόχρονα κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του. Όταν συζητήθηκε η υπόθεση των ασφαλιστικών μέτρων,  προσήλθε ο Γιώργος Νταλάρας, όχι όμως και ο Τζίμης Πανούσης ο οποίος τοποθετήθηκε, με λακωνική δήλωσή του: «Στην τελευταία διαφημιστική εκστρατεία του Γιώργου Νταλάρα για την καινούργια του κασετίνα, δεν συμμετέχει ο Τζίμης Πανούσης».  Ομοιότητες, (δεδομένων των αναλογιών) αλλά και διαφορές με το σκεπτικό του Πανούση έχει και η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να μην παραστεί στο νέο θέατρο πολιτικών αρχηγών το οποίο ο Κάρολος Παπούλιας οργάνωσε για τη Δευτέρα το βράδυ καλώντας επιλεκτικά τους Σαμαρά, Τσίπρα, Βενιζέλο και Κουβέλη. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν βλέπει λόγο να νομιμοποιήσει με την παρουσία του τη διαφημιστική εκστρατεία λάσπης των κομμάτων του μνημονίου.

Με ποιο σκεπτικό ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επιμένει να επαναφέρει τον Αλέξη Τσίπρα στο ίδιο τραπέζι του διαλόγου με τους υπόλοιπους τρεις είναι το σκεπτικό του ΣΥΡΙΖΑ; Αφού με βάση τα όσα δήλωσε τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν προέκυψε ουδεμία σύγκλιση και πολιτική συμφωνία και το ενδεχόμενο μιας συγκυβέρνησης έχει ρητά απορριφθεί από τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Στη διαφημιστική εκστρατεία του μνημονιακού τόξου λοιπόν δεν συμμετέχει ο Αλέξης Τσίπρας, αφαιρώντας τους έτσι τη δυνατότητα να διατηρήσουν το παιχνίδι της εσχατολογίας και κινδυνολογίας μέχρι το τέλος της βδομάδας.

Η Αλέκα Παπαρήγα φεύγοντας χθες το βράδυ από το Μέγαρο Μαξίμου είπε στους δημοσιογράφους «πάμε για εκλογές» με μεγάλη βεβαιότητα. Ας σταματήσουν λοιπόν τα επικοινωνιακά παιχνίδια και ας αποφασίσουν αύριο το βράδυ αν θα προχωρήσουν σε κοινοβουλευτική εκτροπή ή σε νέες εκλογές.

One thought on “Στη νέο εμπόριο της συναίνεσης δεν συμμετέχει ο Αλέξης Τσίπρας

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: