ΔΗΜΑΡ: Ναι στα στρατόπεδα του Χρυσοχοϊδη


«Τη δημιουργία χώρων στέγασης πλησίον των μεγάλων πόλεων της ελληνικής περιφέρειας» για να κρατούνται οι μετανάστες πριν την απέλαση προτείνει επισήμως η Δημοκρατική Αριστερά, με ανακοίνωση της Εκτελεστικής της Επιτροπής. Στην ουσία αντιγράφει την πρόταση Χρυσοχοϊδη για «κέντρα φιλοξενίας» και στις 10 περιφέρειες της χώρας, παρόλο που για να τηρήσει τα προσχήματα δηλώνει αόριστα ότι διαφωνεί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Αντιγράφοντας μάλιστα τη θεματολογία της ακροδεξιάς ατζέντας για την ασφάλεια, που κλέβει τα φώτα της δημοσιότητας από το οικονομικό πεδίο, προτείνει να ενισχυθεί «η φύλαξη των συνόρων με την ουσιαστικότερη συνδρομή της ΕΕ» και να αντιμετωπιστούν «τα προβλήματα δημόσιας ασφάλειας, με την εφαρμογή των νόμων, ώστε να εξαλειφθούν όλα τα φαινόμενα παραβατικότητας».

Σαν αριστερός μαϊντανός, κατά τη συνήθη πρακτική της ΔΗΜΑΡ, προστίθεται το αίτημα για κατάργηση της Συνθήκης Δουβλίνο 2 (που επαναπροωθεί τους μετανάστες από την Κεντρική Ευρώπη στις χώρες εισόδου) και η ευχή να δίνεται σε περισσότερους το καθεστώς του πολιτικού ασύλου. Κατ’ αυτό τον τρόπο, για άλλη μια φορά το κόμμα του Φώτη Κουβέλη νομιμοποιεί την πολιτική θεματολογία της κυβέρνησης και συναινεί στις βασικές κατευθύνσεις υλοποίησης της πολιτικής της, με λίγες προοδευτικές ανταύγειες για να δηλωθεί η διαφορετικότητα του κόμματος.

Απάντηση