Όταν ο Στ. Κουβελάκης ασκούσε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ


Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Στάθη Κουβελάκη δημοσιεύεται στο τρέχον περιοδικό Μόνο (τεύχος 7ο). Προφανώς, η συνέντευξη δόθηκε στη Β. Σιούτη πριν την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του πολιτικού επιστήμονα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, η ειρωνεία είναι όμως ότι δημοσιεύτηκε κατόπιν! Εξ ου και η εκλογική ιδιότητα του Στ. Κουβελάκη δεν αναφέρεται.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για την πρόταση εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στ. Κουβελάκης απαντά: «Υπάρχει ένα πρόβλημα με αυτή την πρόταση. Αποφεύγει να απαντήσει στο βασικό επίδικο της συγκυρίας. Δηλαδή λέει όχι στο μνημόνιο -πολύ ωραία- αλλά δεν μας λέει εφόσον βγούμε από το μηχανισμό του Μνημονίου πώς θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα για το οποίο το ίδιο το Μνημόνιο έχει επιβληθεί, δηλαδή το δημόσιο χρέος και η εξυπηρέτησή του. Αποφεύγει να μιλήσει για στάση πληρωμών. Μιλάει για μια μερική αναστολή πληρωμών. Είναι εξαιρετικά ασαφές τι εννοεί με αυτό».

Η συνεντευξη κλείνει με τον προτροπή του συνεντευξιαζόμενου «να αλλάξει η Αριστερά και να αναλάβει τις ευθύνες της». Μένει να αποδειχτεί αν η συμμετοχή του σημαντικού διανοούμενου στην ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα τροποποιήσει σε θετική κατεύθυνση τις θέσεις του συνδυασμού.

Απάντηση