Κουτσούμπας: Όχι στο σύμφωνο συμβίωσης και στο δικαίωμα υιοθεσίας για ομοφυλόφιλους

Τις θέσεις του ΚΚΕ για το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και άλλα ζητήματα ανέπτυξε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο πρωϊνό ANT1. Σε σχετική ερώτηση για το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια χαρακτήρισε προσωπική απόφαση το να αποφασίσουν δύο γκέι να μείνουν μαζί αλλά… » δεν είναι δημόσια και δεν μπορεί να γίνει με νομοθετική ρύθμιση όπως το σύμφωνο συμβίωσης».  Ακόμα τόνισε τη διαφωνία του με το δικαίωμα των γκέι να υιοθετούν παιδιά διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν πρέπει να υπάρχει ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι τους.

Ο χαρακτηρισμός της συμβίωσης δύο ανθρώπων ως προσωπική υπόθεση ενδέχεται να προκαλέσει αντιδράσεις καθώς η συζήτηση γίνεται για το αν πρέπει ο νόμος να αναγνωρίζει στα ομόφυλα ζευγάρια τα ίδια δικαιώματα με τα ετεροφυλόφιλα.   Αρκετοί θεωρούν ότι  το γεγονός ότι τα γκέι ζευγάρια δεν καλύπτονται νομικά συμβάλλει στην περιθωριοποίηση τους, τη μη αποδοχή τους από την κοινωνία και δεν συμβάλλει στην αντιμετώπιση των ρατσιστικών και σεξιστικών συμπεριφορών απέναντί τους.  Ακόμα ο Δημήτρης Κουτσούμπας θέτει το ζήτημα του παιδιού, το πως μεγαλώνει και τα πρότυπα που έχει σε μια οικογένεια κάτι που δίνει και μια πρώτη εξήγηση  για την αρνητική απάντηση του στην ερώτηση για το αν θα πρέπει τα ομόφυλα ζευγάρια να μπορούν να υιοθετήσουν παιδί.

 

Αναλυτική η δήλωση του:

«Εμείς συμφωνούμε να μην υπάρχει ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι σ’ αυτούς τους ανθρώπους που έχουν επιλέξει να ζήσουν μαζί, αυτό θεωρούμε ότι είναι προσωπική υπόθεση. Δεν είναι δημόσια και ούτε πρέπει να γίνει και με τέτοια νομοθετική ρύθμιση όπως είναι το σύμφωνο συμβίωσης. Είναι άλλο ζήτημα η οικογένεια, τα ετερόφυλα ζευγάρια που μπορεί να κάνουν οικογένεια, γιατί μετά ανοίγει ένας δρόμος που αφορά το παιδί, το πώς μεγαλώνει, τα πρότυπα που έχει. Αυτό είναι διαφορετικό πράγμα. Όμως θα πρέπει να διώκονται όσοι συμπεριφέρονται ρατσιστικά όχι μόνο στα ομόφυλα ζευγάρια αλλά σε οποιονδήποτε ανήμπορο ή που έχει μια ιδιαιτερότητα».

 

Θα συμφωνήσετε σ’ αυτό που ακούγεται για τα ομόφυλα ζευγάρια να μπορούν να υιοθετήσουν ένα παιδί;

 

-«Δε συμφωνούμε μ’ αυτήν τη θέση.»

 

 

Απάντηση