Κουίκ: Κατηγορώ την τρόικα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας!

Μηνυτήρια αναφορά καταθέτει σήμερα Τρίτη (16.01.2013) ο Βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ. Η κατάθεση θα γίνει στις 11.30 ενώπιον του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με κοινοποίηση στον κ. Εισαγγελέα Αρείου Πάγου.

Στην τελευταία παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Τέρνενς Κουίκ τόνισε μεταξύ άλλων:

«Θα μπορούσε να γίνει μία ουσιαστική συζήτηση, και όχι αυτή η fast track, δηλαδή, «όλα σε ένα», όπως σήμερα, μέσα σε 10 ώρες, σε ένα δαιδαλώδες πολυνομοσχέδιο 300 σελίδων, λέγοντας επί της ουσίας στον ελληνικό λαό ότι τον κοροϊδεύουμε ασύστολα. Γιατί περί αυτού πρόκειται. Είχατε όλη την ευχέρεια ένα-ένα τα νομοσχέδια να τα φέρετε εδώ. Και ξέρετε τι με λυπεί κ. Πρόεδρε και δι υμών απευθύνομαι στην κυβέρνηση; Το ότι συμπεριφερθήκατε και αντισυνταγματικά και έξω από τις προβλεπόμενες από τη Βουλή διαδικασίες. Έχω πάρα πολλές φορές πει ότι δεν φιλοδοξούσα να γίνω Βουλευτής-μαριονέτα ή Βουλευτής- γλάστρα».

Παράλληλα ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ έβαλλε και κατά του προέδρου της Δημοκρατίας:

«Θέλω να είμαι εδώ, να μπορώ ένα-ένα τα θέματα που αφορούν τους συμπολίτες μου, να τα συζητώ, συγκρουσιακά ή μη, με επιχειρήματα ή μη και μετά να δίνω την τελική μου ψήφο. Αυτό το δικαίωμα μου το στερήσατε. Και δεν μου το στέρησε μόνον η κυβέρνηση κ. Πρόεδρε. Μου το στέρησε και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ο οποίος είχε πάρει γαϊτανάκι τη μία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου πίσω από την άλλη και επί της ουσίας με την υπογραφή του, να τις νομιμοποιεί και να τις βάζει στη διαδικασία της διαχείρισης. … Άρα στην ουσία, από τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας νομιμοποιεί αντισυνταγματικές καταστάσεις. Και πολύ φοβάμαι ότι αυτό το αντισυνταγματικό, με την υπογραφή του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, ξεπερνά τα όρια, διότι είναι σαφές τι λέει το Σύνταγμα όταν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου πρέπει να αφορούν πραγματικά έκτακτα γεγονότα. Ε, δεν είναι έκτακτο γεγονός να μπει Επίτροπος στους Δήμους».

Κλείνοντας, υπογράμμισε: «Αύριο στις 11 η ώρα, θα καταθέσω τη μηνυτήρια αναφορά εναντίον της τρόικας για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και συγκεκριμένα κατά των Ελλήνων».

Απάντηση