Κατεβάστε το πόνημα Κωτούλα για το Γ’ Ράιχ

Δεν ξέρουμε αν είναι τυχαίο ότι αναζητώντας στο διαδίκτυο για το περίφημο ιστορικό πόνημα του Ιωάννη Κωτούλα, πέσαμε αποκλειστικά σε φασιστικές ιστοσελίδες. Ο συγγραφέας με το ΦΕΚ υπ’ αριθμόν 447 της 25ης Σεπτεμβρίου του 2012, αποσπάσθηκε στο γραφείο του υπουργού αναπληρωτή Εσωτερικών, Χαρ. Αθανασίου. Κατά πληροφορίες, ο Ι. Κωτούλας είναι σύμβουλος του υπουργού για την αλλαγή του νόμου περί ιθαγένειας, αλλά και εν γένει σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό ζήτημα.

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Αυγή την Τρίτη, η αρθρογραφία και το συγγραφικό έργο του Ιωάννη Κωτούλα τον κατατάσσει στους «υμνητές του ναζισμού» και σίγουρα στην αναθεωρητική σχολή που διατηρεί τις επιφυλάξεις της για τον πραγματικό χαρακτήρα του εθνοσοσιαλιστικού  κινήματος. Όπως γράφει το οπισθόφυλλο του βιβλίου που μπορείτε να κατεβάσετε από το mao.gr, «στο έργο ανασκευάζονται ποικίλοι ιστορικοί μύθοι οι οποίοι έχουν επικρατήσει για το Γ’ Ράιχ».

Το θέμα πήρε εξαρχής πολιτικές διαστάσεις. Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά «πώς είναι δυνατό να αναλαμβάνει μια τόσο ευαίσθητη θέση κάποιος που υποστηρίζει τον ιστορικό αναθεωρητισμό και σχετικοποιεί το Ολοκαύτωμα και τα εγκλήματα της ναζιστικής θηριωδίας; Ποιά είναι η στάση των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση;» και θέτει θέμα απομάκρυνσης του Ιωάννη Κωτούλα από τη θέση του.

Ο ίδιος ο συγγραφέας πέρασε στην αντεπίθεση με εξώδικη διαμαρτυρία προς τον διευθυντή της Αυγής όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η καταγραφή της Ιστορίας και η παράθεση ιστορικών γεγονότων αλλά και απόψεων άλλων ιστορικών, από έναν αντικειμενικό ερευνητή της Ιστορίας, όπως φιλοδοξώ να είμαι, ούτε υποκειμενικοποιείται ούτε λογοκρίνεται. Ο συντάκτης σας, κατά παραβίαση κάθε έννοιας δεοντολογικής δημοσιογραφίας αποκρύπτοντας ή αγνοώντας τις αντιρατσιστικές δημόσιες τοποθετήσεις μου και τη συνεργασία μου με τους μετανάστες, παρουσίασε στο δημοσίευμά του την εντός εισαγωγικών άποψη του διακεκριμένου αντιναζιστή στοχαστή Jacques Ellul, ως δικό μου στοχασμό, με προφανή σκοπό να μειώσει το επιστημονικό μου έργο και να πλήξει την τιμή και την υπόληψή μου. Η πλαστογραφία αυταπόδεικτη».

Δείτε ή κατεβάστε πατώντας παρακάτω το βιβλίο του Ιωάννη Κωτούλα, Η Άνοδος του Γ’ Ράιχ, μια έκδοση του περιοδικού Ιστορικά Θέματα, που κυκλοφορούσε από τις εκδόσεις Περισκόπιο: Η άνοδος του Γ Ράιχ

Απάντηση