Ο κοινοβουλευτικός Κ. Κάππος: Δευτέρα, ώρα 7.00, στην Παλαιά Βουλή

«Πρέπει με τη βαριά ν’ αποτυπώνεσαι στο καύκαλο του κόσμου», λέει ένας στίχος του Μαγιακόφσκι. Ο Κώστας Κάππος αποτυπώθηκε «με τη βαριά» όχι μόνο στον αντιδικτατορικό αγώνα, στη φυλακή και την εξορία, αλλά και με το κοινοβουλευτικό του πέρασμα.

Στην κοινοβουλευτική δράση του Κώστα Κάππου είναι αφιερωμένο το βιβλίο του γιου του, του δημοσιογράφου Θανάση Κ. Κάππου, Ο κοινοβουλευτικός Κώστας Κάππος (πιο επίκαιρος από ποτέ) 1974-1989, που εξέδωσαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και φέρνει στο φως σημαντικές τοποθετήσεις και ομιλίες του Κώστα Κάππου στα δεκαπέντε χρόνια της κοινοβουλευτικής του παρουσίας, παρουσιάζεται τη Δευτέρα 5 Oκτωβρίου στο κτίριο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, στις 7.00 μ.μ.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο πρόεδρος των ΕΛΤΑ Κωστής Μελαχροινός,, η ηθοποιός και πρώην βουλευτής του ΚΚΕ Αιμιλία Υψηλάντη, οι δημοσιογράφοι Ευγενία Λουπάκη και Κώστας Μπετινάκης, ο καθηγητής Οδοντιατρικής Φοίβος Προύντζος και ο συγγραφέας.

34

Στο βιβλίο δημοσιεύονται, για πρώτη φορά, άγνωστες φωτογραφίες από την κοινοβουλευτική και πολιτική ιστορία του Κώστα Κάππου και συνεντεύξεις σημαντικών προσώπων της πολιτικής ζωής του τόπου για την κοινοβουλευτική παρουσία του, όπως τη βίωσαν οι ίδιοι στην κοινή πορεία μαζί του μέσα από τα έδρανα της Βουλής.

Μαζί με το βιβλίο, τα ΕΛΤΑ εξέδωσαν ειδικό συλλεκτικό γραμματόσημο αφιερωμένο στον Κώστα Κάππο και ειδική αναμνηστική σφραγίδα, που θα χρησιμοποιηθεί την ημέρα της παρουσίασης του βιβλίου.

Απάντηση