«Κόμμα γλόμπος» ο Ερντογάν, «Μέτωπο γλόμπος» ο Σαμαράς!

 

Ένας οχετός εμπάθειας και κινδυνολογίας ήταν η ομιλία του Αντ. Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του την Πέμπτη, λίγο πριν την ορκωμοσία της νέας Βουλής.

Οι λέξεις «Νέας Δημοκρατία» δεν αναφέρονται ούτε μία φορά! Αντ’ αυτών, ο Σαμαράς μιλά για Μέτωπο ή για Κοινωνικό Μέτωπο, για Μέτωπο της Ελπίδας, για μέτωπο των δημιουργικών και φιλελεύθερων δυνάμεων.

Μετάφραση: όπου «μέτωπο», ας βάλουμε τις λέξεις Ντόρα, Στέφανος και ολίγος ή πολύς Γιώργος (Καρατζαφέρης), δηλαδή την προεκλογική συμμαχία που θα επιτρέψει στη ΝΔ να κερδίσει την πρώτη θέση στις ερχόμενες εκλογές –κάτι που όπως δείχνουν τα πρώτα γκάλοπ δεν είναι απόλυτα σίγουρο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Αντ. Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ –και πάλι χωρίς να αναφέρει τις λέξεις ΣΥΡΙΖΑ ή Τσίπρας. Μιλά όμως γι’ «αυτούς» οι οποίοι νιώθουν «φόβο για τον ίδιο τους τον εαυτό» (εδώ επιστρατεύεται ολίγη ψυχολογία επιπέδου κουτσομπολίστικης τηλεοπτικής εκπομπής). «Αυτοί», λοιπόν, που ζουν ανάμεσά μας όπως τα ζόμπι στις ταινίες τρόμου, «δεν έχουν ένα πρόσωπο, έχουν πολλά πρόσωπα. Είναι ομοσπονδία αριστερών ομάδων. Που ξεκινάνε από τη νεκρανάσταση του σφυροδρέπανου και φτάνουν μέχρι την αναρχία».

Τι κάνουν «αυτοί»;

«…τρομάζουν τον κόσμο. Παραλύουν την αγορά, παραλύουν κάθε οικονομική δραστηριότητα. Διώχνουν καταθέσεις… Η αγορά ανησυχεί μόνο που τους ακούει». (Ενώ από το πρώτο μνημόνιο και μετά, η αγορά ακούει ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ και κοιμάται ήσυχη…)

Προφανώς, ο Αντώνης δεν εννοεί τους ναυτεργάτες του ΠΑΜΕ ή τις συγκεντρώσεις του ΚΚΕ.

Και το κερασάκι στην τούρτα. Ο Α. Σαμαράς οραματίζεται το μέτωπο-γλόμπο που φέγγει σαν το «φεγγαράκι μου λαμπρό»:

«Όσο συσπειρώνεται ο λαός στη δική μας επιλογή, τόσο περισσότερο Ελπίδα ακτινοβολούμε».

Να σημειωθεί ότι το έμβλημα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ταγίπ Ερντογάν, του ΑΚΡ, είναι ένα γυμνός γλόμπος που ακτινοβολεί…

 

One thought on “«Κόμμα γλόμπος» ο Ερντογάν, «Μέτωπο γλόμπος» ο Σαμαράς!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: