Μετά τους «κωλοέλληνες» του Σαββόπουλου οι «κωλοελληναράδες» που ακούνε Τράγκα και Τρέμη…

Το παρακάτω κείμενο που αναβλύζει συμπλεγματική υπεροψία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και αναπαράγεται ως  τάχα «ανακοίνωση των παιδιών της κατάληψης» αν και δεν υπογράφεται από καμία συγκεκριμένη εκτός αν μας διαφεύγει κάτi:

 

 ανακοίνωση των παιδιών της «κατάληψης»…..

Γιατί μερικά πράγματα πρέπει να ακούγονται…

 

«* Κωλοελληναράδες, να θυμάστε ότι όταν ξαφνικά ξυπνήσατε και βγήκατε στο σύνταγμα να διαμαρτυρηθείτε για τα μνημόνια, τις περικοπές και την σκλαβιά σας, τα παιδιά από τη Βίλλα Αμαλίας και από τις άλλες καταλήψεις ήταν αυτοί που σας στήριξαν. Αυτά τα παιδιά σας έδιναν maalox όταν οι μπάτσοι που τώρα αδειάζουν τις καταλήψεις τους, σας έπνιγαν στα χημικά. Αυτά τα παιδιά έβαζαν τα κορμιά τους μπροστά για να μη φάτε εσείς το πολύ ξύλο. Από αυτά τα παιδιά παίρνατε κουράγιο και ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει σ΄αυτή τη κωλοχώρα.

Αλλά είστε κωλοεληναράδες, γεννημένοι σκλάβοι, χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας. Κάθήστε τώρα και άκουτε πρετεντέρη, τράγκα, κυρ-μπάμπη, πορτοσάλτε, χατζηνικολαου και όλους τους άλλους πουλημένους και πλήρωστε μέχρι και την ανάσα που χαριστικά σας αφήνουν ακόμα να αναπνέετε, μιάς και καταλάβαν πιά πόσο μεγάλα κορόιδα και άχρηστοι είστε

 

 

Για πολλά πράγματα μπορεί κανείς να επικρίνει τους Έλληνες, αν και συνήθως οι επικρίσεις δικαιώνουν αυτόν που τις διατυπώνει. Αυτή τη φορά ο «κωλοελληναράς» κατηγορείται για αχαριστία. Αχαριστία απέναντι στα ανώνυμα «παιδιά της “κατάληψης”» που διακίνησαν στο Διαδίκτυο το πιο πάνω μήνυμα.

 

Σε πότισα ροδόσταμο, με πότισες φαρμάκι.

Εγώ σε πότισα μααλόξ, μου γύρισες την πλάτη.

 

Αν ισχύει ο αφορισμός «το ύφος είναι ο άνθρωπος», με λύπη διαπιστώνουμε ότι το ύφος των «παιδιών» συγγενεύει πιο πολύ με το κασιδιάρικο, το χρυσαυγίτικο ύφος παρά με το επαναστατικό, το απελευθερωτικό. Πάντα εμετικές είναι οι κολακείες προς το «σοφό λαό», αλλά και πάντα ανώδυνα είναι τα χαστούκια αυτού του είδους ποτισμένα με συμπλεγματική υπεροψία. .  Άλλωστε το ΕΑΜ έλεγε ότι μας έσωσε από την πείνα, τα «παιδιά» θεωρούν ότι κάποιοι τους οφείλουν ευγνωμοσύνη επειδή τους έδωσαν  Μααλόξ.

Εύκολο και βολικό είναι το να φτύνουμε το λαό. Εξάλλου, όλο το κυρίαρχο σύστημα αυτό κάνει, έστω και αν μεταχειρίζεται πιο βελούδινους τρόπους, πιο «ευγενική» γλώσσα. Πότε καταφεύγει στη ρυπαρή κολακεία και πότε κουνάει γεροντοκορίστικα και προειδοποιητικά το δάχτυλο.

Ομως ο μανιχαϊστικός διαχωρισμός σε αγανακτισμένους «κωλοελληναράδες» και σε ηρωικά παιδιά συμφέρει μόνο όλους όσους εδώ κι ενάμιση χρόνο συκοφαντούν  κάθε εργατικό σκίρτημα όσο και το «κίνημα των πλατειών» και κάνουν τα πάντα για να μην κουνηθεί στο μέλλον ούτε φύλλο.

 

 

Απάντηση