Χρυσή Αυγή: φέρνει πίσω τα κλεμμένα

Απαγχονισμός αλογοκλέφτη, Όρεγκον, 1900.

Eκτός από κυνηγοί (αλλοδαπών) κεφαλών, οι χρυσαυγίτες αναλαμβάνουν και άλλα αστυνομικά καθήκοντα, όπως την ανεύρεση κλοπιμαίων. Αυτό τουλάχιστον ανακοίνωσε με ανακούφιση μια κυρία, θύμα ληστείας στην κατοικία της, μιλώντας τη Δευτέρα στο δελτίο του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΪ. Αφού την έκλεψαν μες στα χαράματα (χρήματα, κοσμήματα, αυτοκίνητο) η γυναίκα επικοινώνησε με την αστυνομία και ύστερα με τη Χρυσή Αυγή, η οποία αμέσως διέθεσε «100 ανθρώπους» που τώρα οργώνουν όλη την Αττική για να της φέρουν πίσω το κλεμμένο αυτοκίνητο, ένα Αβένσις.

«Όμως δεν το βρήκαν», παρατηρεί ο δημοσιογράφος.

«Μου είπαν ότι θα το βρουν οπωσδήποτε», απαντά η κυρία, εξηγώντας ότι στη δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία της με το αρχηγείο της οργάνωσης (τον αξιωματικό υπηρεσίας;) της είπαν ότι τα 100 παλικάρια δεν έφαγαν για μεσημέρι, τρέχουν νηστικά μες στον καυτό ήλιο για να βρουν το κλεμμένο αυτοκίνητο, περίπου όπως οι ρέιντζερ της Άγριας Δύσης καταδίωκαν τα κλεμμένα γελάδια…

Σαν πολύ δεν άνοιξαν τα «κλειστά επαγγέλματα»; Εκτός από την επίσημη αστυνομία, εκτός από τον ιδιωτικό ντετέκτιβ, τώρα δρα και ο φαιός, ο γκρίζος ντετέκτιβ. Αναρωτιέται κανείς πόσο νόμιμη είναι η ανάληψη τέτοιων καθηκόντων και αν η πράγματι ανεπαρκής προστασία του πολίτη από τη μεριά της αστυνομίας δικαιολογεί τα νέα «αποσπάσματα» την ύπαρξη των οποίων επανειλημμένα δικαιολόγησαν και διαφήμισαν οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής στις τηλεοπτικές συνεντεύξεις τους.

«Φέρτε πίσω τα κλεμμένα» ακούγαμε στην εποχή της έξαρσης του κινήματος των Αγανακτισμένων. Σήμερα η Χρυσή Αυγή μπαίνει ανενόχλητη στα χωράφια της αστυνομίας, οργανώνει μηχανοκίνητες πορείες τρόμου στην Αθήνα, ενώ τα άτυπα ελληνικά Τάγματα Θανάτου έχουν ήδη αναλάβει δράση.

 

 

 

One thought on “Χρυσή Αυγή: φέρνει πίσω τα κλεμμένα

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: