ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ: Μονομαχία στον κόκκινο ήλιο

Ομόνοια, Σύνταγμα ή Βερολίνο; ¨Εχεις ξεχάσει που ακριβώς θέλεις να πας. 

Σε μετωπική σύγκρουση ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ σε Ομόνοια και Σύνταγμα αντίστοιχα όπου πραγματοποιούν ταυτόχρονα στις 19.00 τις κεντρικές προεκλογικές τους συγκεντρώσεις!

Ο ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες είνια ήδη εκτός ανταγωνισμού,  αλλλά στους δρόμους τα πράγματα περιπλέκονται. Το ΚΚΕ διατηρεί έναν μαζικό, πειθαρχημένο και οργανωμένο μηχανισμό, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το ρεύμα αυτοδυναμίας και έναν μηχανισμό που τα δίνει όλα καθώς βρίσκεται «μισό βήμα» (όπως γράφει χαρακτηριστικά η σημερινή Αυγή) από την αυτοδυναμία.

ΣΥΡΙΖΑ έχει προγραμματισμένη ομιλία στις 19:00 το απόγευμα στην Ομόνοια και το ΚΚΕ στο Σύνταγμα, την ίδια ώρα.

Ήδη από νωρίς το πρωί έχουν ξεκινήσει εργασίες και στις δύο πλατείες προκειμένου να διαμορφωθεί ο χώρος όπως ακριβώς θέλουν τα επιτελεία των κομμάτων για τις ομιλίες των επικεφαλής τους.

Στην πλατεία Ομονοίας έχει τοποθετηθεί ένα τεράστιο πλακάτ από τη μία πλευρά της πλατείας στην άλλη, ενώ έχουν τοποθετηθεί δύο μεγάλα videowall. Το κεντρικό σύνθημα είναι «Η Ελπίδα Έρχεται», ενώ το συνοδεύουν τέσσερις λέξεις «Δημοκρατία, Αλληλεγγύη, Δικαιοσύνη, Αξιοπρέπεια».

 

omonoia]

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανής η απόφαση του ΚΚΕ, ποιούς ωφελούν τέτοιες μεθοδεύσεις;

 

Θέμα με την απόφαση του ΚΚΕ να ορίσει την Πέμπτη την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση, εγείρει ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έθεσε το ζήτημα στην Κεντρική Διακομματική Επιτροπή Εκλογών. «Η απόφαση του ΚΚΕ να ορίσει την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση την Πέμπτη – ημέρα η οποία ανήκει παραδοσιακά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την πραγματοποίηση της δικής του συγκέντρωσης – και να τη ζητήσει μάλιστα και ως «διακαναλική», είναι πρωτοφανής.  «Οι πολίτες μπορούν να κρίνουν ποιους ωφελούν τέτοιες μεθοδεύσεις που δεν έχουν καμία σχέση με τις πρακτικές της Αριστεράς» ανέφερε στη διακομματική το μέλος του Πολιτικού Γραφείου Κώστας Πουλάκης του ΣΥΡΙΖΑ, που εκπροσωπεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Διακομματική Επιτροπή.

ΚΚΕ: Γραφικοί Πουλάκης και ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Πουλάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν γίνει πλέον γραφικοί και επειδή πρέπει να τελειώνει επιτέλους αυτή η ιστορία, υπενθυμίζουμε ότι: Το ΚΚΕ ανακοίνωσε την κεντρική του προεκλογική συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Πέμπτη, από τις 12 Γενάρη, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε αργότερα τη δική του στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ και ακόμα πιο ύστερα, για λόγους που μόνο ο ίδιος προφανώς γνωρίζει, την μετέφερε στην Ομόνοια» αναφέρει σε σχόλιό του, το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «η δικαιολογία ότι την Πέμπτη κάνει συγκεντρώσεις μόνο η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ισχύει».

Γεγονός είναι ότι οδηγούμαστε σε μια πόλωση. Ποιός θα βγει χαμένος και κερδισμένος από αυτή την αντιπαράθεση θα φανεί σύντομαι.

 

Απάντηση