Κομματικά κάλαντα για τον σύντροφο Κουτσούμπα

Όπως και κάθε χρονιά συγκρότημα της ΚΝΕ τραγούδησε τα κάλαντα της πρωτοχρονιάς σε κομματική εκδοχή, στην έδρα της ηγεσίας του κόμμματος στον Περισσό.

Τα αγωνιστικά κάλαντα της Πρωτοχρονιάς έψαλλε συγκρότημα της ΚΝΕ στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό, το πρωί της Τετάρτης 31 Δεκέμβρη.

Οι στίχοι καλούν τους ψηφοφόρους να γυρίσουν την πλάτη σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και να κάνουν πιο δυνατό το ΚΚΕ.

 

«Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά

χρονιά πολλά αγωνιστικά

Τα κα- τα κάλαντα να πούμε

και του χρό- και του χρόνου να σας δούμε

Το σύστημα ετούτο εδώ

που είναι σάπιο και λερό

τους λί- τους λίγους να ταϊζει

τους πολλούς- τους πολλούς τους βασανίζει

Του ‘ναι γραφτό να ανατραπεί

μα θέλει πάλη λαϊκή

ελπί- ελπίδα στον αγώνα

για να βγού- για να βγούμε απ’ το χειμώνα

Σκορπανέ φόβο στο λαό

ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Κεφάλαιο

κι ο ΣΥ- κι ο ΣΥΡΙΖΑ αυταπάτες

και σε λί- και σε λίγους κάνει πλάτες

Άλλο μην τους εμπιστευθείς

στο ΚΚΕ να στηριχτείς

προσφέρει μόνο στο λαό

κάντε το-κάντε το πιο δυνατό

Με μια γροθιά όλοι μαζί

με συμμαχία λαϊκή

στην άντεπίθεση να βγούμε

με το ΚΟΥ, με το ΚΚΕ μπορούμε

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!».

 

 

 

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη δήλωση του μίλησε για πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ μέσα στη βουλή και στους αγώνες. Αναλυτικά:

«Χρόνια πολλά, καλή χρονιά! Να είναι ευτυχισμένο το 2015, με νέες επιτυχίες σε όλους τους τομείς της κοινωνικής, πολιτικής, προσωπικής δράσης, ζωής του καθένα και της καθεμιάς.

Με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ και μέσα στη βουλή και στους καθημερινούς αγώνες για να υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για το λαό μας, για την πατρίδα μας.

Αυτές τις μέρες παρακολουθούμε όλοι, γινόμαστε μάρτυρες κυριολεκτικά συναλλαγών, παζαριών, μετεγγραφών -μέσω των καναλιών και των ΜΜΕ- των διαφόρων κομμάτων της αστικής τάξης, του κατεστημένου, που θέλουν πάλι να καθίσουν στο σβέρκο του λαού, υπηρετώντας ίδιες πολιτικές της ΕΕ, του κεφαλαίου, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, που έχει φέρει το λαό μας, τη χώρα μας, στην οικονομική κρίση, που χαμηλώνει όλο και περισσότερο το βιοτικό επίπεδο, οδηγεί στη φτώχεια, στην ανεργία, στην ανέχεια, χιλιάδες, εκατομμύρια οικογένειες συμπατριωτών μας.

Το ΚΚΕ μακριά από όλα αυτά τα αλισβερίσια οργανώνεται αυτές τις μέρες, οργανώνει την πάλη του, συζητά με το λαό, έτσι ώστε ο λαός μας βασισμένος στην πείρα του να αποκτήσει αυτές τις δυνάμεις, να δώσει την οργανωμένη απάντηση, να πει όχι στο φόβο, όχι στη μοιρολατρία, όχι στις αυταπάτες. Να γυρίσει την πλάτη σε όλους αυτούς και να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ στις 25 του Γενάρη, έτσι ώστε να βγει δυνατό και στη βουλή και στο λαό, για τη λαϊκή συμμαχία, την οργάνωση του κινήματος, για τη συνολική ανατροπή.

Πολλές ευχές ξανά, χρόνια πολλά, καλή δύναμη, καλή υγεία σε όλους και όλες».

 

Απάντηση