Διαδικτυακές πλαστογραφίες: Ότι λάμπει δεν είναι ΚΚΕ

Το ΚΚΕ συνεχίζει να καταγγέλλει τον ψευδεπίγραφο λογαριασμό στο twitter που εμφανίζεται ως επίσημος. Το ΚΚΕ θα μπορούσε πάντως ως πολιτικό κόμμα να απευθυνθεί στο ίδιο το twitter και να ζητήσει την άμεση παύση του ψεύτικου λογαριασμού, παρά να δώσει τόση πολιτική αξία σε αυτές τις ενέργειες που αποτελούν καθημερινή μάστιγα στο διαδίκτυο για άλλες διασημότητες και για άλλα «μαγαζιά γωνία».  Οι ανακοινώσεις: 

Συντονισμένη αντιΚΚΕ προβοκάτσια στο διαδίκτυο

 

Ξεπερνάει κάθε όριο η αθλιότητα των προβοκατόρων που εμφανίζονται στο διαδίκτυο να εκπροσωπούν τάχα επίσημα το ΚΚΕ στις λεγόμενες ιστοσελίδες «κοινωνικής δικτύωσης», όπως το «Twitter» και το «Facebook». Μόλις προχτές, ο «Ριζοσπάστης» κατήγγειλε ότι στο «Twitter» επανεμφανίστηκε λογαριασμός με το όνομα «Κ.Κ.Ελλάδας», ο δημιουργός του οποίου υποστηρίζει ότι είναι «επίσημος λογαριασμός της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας». Οπως για πολλοστή φορά έγραψε την Τρίτη ο «Ριζοσπάστης», «το ΚΚΕ δεν είχε και δεν έχει λογαριασμό ούτε στο Twitter ούτε στο Facebook».

Απτόητοι όμως οι προβοκάτορες, όχι μόνο συνέχισαν τη λειτουργία του πλαστού λογαριασμού, αλλά προσπάθησαν χτες να στήσουν στο διαδίκτυο μια ακόμα βρωμιά σε βάρος του ΚΚΕ. Από την πλαστή σελίδα τους στο «Twitter», ανήγγειλαν ότι το ΚΚΕ έβγαλε ανακοίνωση για το θέμα της προβοκάτσιας στο διαδίκτυο και παρέπεμπαν για την ανάγνωσή της σε μια κατασκευασμένη ανάρτηση, στο blog του -γνωστού και μη εξαιρετέου για τέτοιες δουλειές- Zougla.gr!

Η ανακοίνωση βέβαια δεν είναι αυτή που δημοσιεύει σήμερα ο «Ριζοσπάστης» στην πρώτη σελίδα, αλλά μια κατασκευασμένη από την αρχή μέχρι το τέλος, που έλεγε: «Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ – Σχετικά με τον νέο μας λογαριασμό στο Twitter. Το ΚΚΕ σας ενημερώνει ότι πλέον διαθέτει λογαριασμό στο Twitter και σύντομα θα έχει την επίσημή του σελίδα στο Facebook. Οι λογαριασμοί αυτοί θα έχουν ενημερωτικό ρόλο σχετικά με τη δράση του ΚΚΕ, όπως και άλλων επίσημών του οργάνων. Μπορείτε να μας παρακολουθήσετε στην παρακάτω διεύθυνση: www.twitter.com/kkegr».

Οπως κάνει πάντα, αφού πρώτα παίξει το ρόλο της στη συκοφάντηση του ΚΚΕ, με το πρόσχημα ότι δεν μπορεί τάχα να ελέγξει τις αναρτήσεις στο blog της, η «Zougla.gr» ανακοίνωσε χτες βράδυ ότι «στο μπλογκ της zougla.gr αναρτήθηκε από άγνωστο ψευδής είδηση ως δήθεν ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε. Λυπούμεθα διότι δημιουργήθηκε πρόβλημα και αμέσως παραθέτουμε την επίσημη ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε. σχετικά με το θέμα». Στο μεταξύ, η προβοκάτσια εξελισσόταν κανονικά, αφού πολλές άλλες ιστοσελίδες αναπαρήγαγαν την ψευδή ανακοίνωση σαν πραγματική, προτού την αποσύρει το zougla.gr.

Προκειμένου να ενισχύσουν την προβοκάτσια, ενημερωτικοί (;) ιστότοποι, όπως το «tvkosmos.gr», αναπαρήγαγαν χτες ανάρτηση που πρωτοδημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα «proho.gr» (νέα από το χώρο της πληροφορικής), όπου, αφού αναφέρεται η διάψευση του «Ριζοσπάστη» της Τρίτης και αποσπάσματα από παλιότερη κριτική της εφημερίδας στα κοινωνικά δίκτυα, προτείνεται στους χρήστες του «Twitter» να συνεχίσουν να ακολουθούν τον ψεύτικο λογαριασμό του ΚΚΕ στο «Twitter»!

Η προτροπή που αναπαράγεται στο διαδίκτυο λέει συγκεκριμένα: «Σε κάθε περίπτωση, παρόλο που ο λογαριασμός δεν είναι επίσημος, οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ δεν χάνουν τίποτε αν τον ακολουθήσουν. Ολα τα tweets που έχει αναρτήσει, μέχρι τώρα τουλάχιστον, είναι στο πνεύμα των ανακοινώσεων της παράταξης. Οπότε με αυτό ως δεδομένο, μάλλον ενδιαφέροντα θα τον βρουν».

ΚΚΕ: Για τους πλαστογράφους του διαδικτύου

Ανακοίνωση – καταγγελία για πλαστογράφους στο διαδίκτυο εξέδωσε χτες το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, όπου τονίζει: «Το ΚΚΕ καταγγέλλει ότι παρά την ξεκάθαρη θέση του ότι δε διαθέτει λογαριασμό ούτε στο twitter ούτε στο facebook, και παρά τη σχετική διάψευση που δημοσιοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη 15/5/2012 στο «Ριζοσπάστη», ορισμένοι επιμένουν να πλαστογραφούν λογαριασμούς στο όνομά του, υποστηρίζοντας μάλιστα θρασύτατα ότι αυτοί είναι επίσημοι λογαριασμοί του ΚΚΕ. Το γεγονός αυτό, ότι μετά και από τις διαψεύσεις εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν το ΚΚΕ και μιλούν εξ ονόματός του, αποδεικνύει ότι ο ρόλος τους είναι ύποπτος και βρώμικος. Το ΚΚΕ προβάλλει τις θέσεις του στο διαδίκτυο μέσω της ιστοσελίδας του (www.kke.gr) και της ιστοσελίδας του «Ριζοσπάστη» (www.rizospastis.gr)».

Σχόλιο: 

 

«Ο μόνος τρόπος για να απαλλαγείς από τον πειρασμό είναι να ενδώσεις σε αυτόν» 

Όσκαρ Ουάιλντ

  

Ο μόνος σίγουρος τρόπος για να ενημερώνει το κοινό το ΚΚΕ και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα τρολ/απατεώνες/προβοκάτορες είναι να φτιάξει επιτέλους επίσημες σελίδες και λογαριασμούς τόσο στο facebook, όσο και στο twitter.  Ο κύριος λόγος που δεν το κάνει αυτό μέχρι σήμερα είναι γιατί με αυτό τον τρόπο -σύμφωνα με τη λογική του- νομιμοποιεί κάποια social media που συλλέγουν πληροφορίες και προσωπικά δεδομένα των χρηστών και μπορούν να τα παραδώσουν σε εμπορικές (ή κυβερνητικές) εταιρείες να τα επεξεργαστούν και δεν προστατεύει τα μέλη/φίλους του. Για παράδειγμα θα μπορούσαν πολύ εύκολα και ανέξοδα οι κυβερνητικές υπηρεσίες να φακελώσουν όλα τα μέλη και τις επιρροές του ΚΚΕ που ακολουθούν/στηρίζουν ηλεκτρονικά τις επίσημες σελίδες του ΚΚΕ και να τους παρακολουθούν συστηματικά, όπως γίνεται με τα μέλη των υπόλοιπων κομμάτων/οργανώσεων που δεν έχουν τέτοιες ιντερνετικές αναστολές. Η λογική του ΚΚΕ δεν στερείται βάσης. Ωστόσο από την άλλη οι μυστικές υπηρεσίες αν πραγματικά επιθυμούν (αν και πιο δύσκολα) μπορούν να συγκεντρώσουν τα στοιχεία όλων όσων επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Ριζοσπάστη.  ‘Άλλωστε ανεπίσημες σελίδες φίλων του ΚΚΕ ήδη υπάρχουν. 

Η αρνητική θέση απέναντι στα social media δεν δικαιολογεί ωστόσο το γεγονός ότι το ΚΚΕ εν έτει 2012 δεν έχει φτιάξει καν ένα 24ωρο ενημερωτικό portal.  Το κόστος είναι εντελώς ασήμαντο για τα δεδομένα του ΚΚΕ και δεν βάζει σε κίνδυνο τα δεδομένα των χρηστών περισσότερο από τις υπάρχουσες επίσημες σελίδες του κόμματος. Ακόμα το twitter δεν είναι ακριβώς τόσο προσωποποιημένο όσο το facebook οπότε υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα επίσημο ενημερωτικό account. 

 

 

 

One thought on “Διαδικτυακές πλαστογραφίες: Ότι λάμπει δεν είναι ΚΚΕ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: