Καυγάς ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ για τους δημάρχους τους


Ότι οι γέφυρες κόβονται την προεκλογική περίοδο το ξέρουμε και το καταλαβαίνουμε, όμως ότι θα αντιπαρατεθούν για τη στάση των …δημάρχων που κινητοποιούνται δεν το περιμέναμε! Ο λόγος για ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, που στο πλαίσιο της ενδοαριστερής (αν και το ΚΚΕ δεν αποδέχεται ότι ο όρος Αριστερά το αφορά) αντιπαράθεσης, αντάλλαξαν «πολεμικές» ανακοινώσεις με αφορμή το σημερινό κλείσιμο των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με πρωτοβουλία της πλειοψηφίας των δημάρχων της Αττικής.

Με μια πύρινη ανακοίνωση των εκλεγμένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συμβούλων του, το ΚΚΕ επισήμανε:

«Είναι σαφές για άλλη μια φορά ότι οι Δήμαρχοι, που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ, δεν έχουν στις προτεραιότητες τους να απαλύνουν από τα χαράτσια το λαό και να στηρίξουν τους εργαζόμενους στους Δήμους που δέχονται ανελέητη επίθεση με απολύσεις, με μειώσεις μισθών, με κατάργηση στα δικαιώματα Υγείας – Παιδείας για αυτούς και τις οικογένειές τους, αλλά να κερδίσουν χρόνο και να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου για την ουσιαστική σύμπλευση και την αποφασιστική στήριξη στην υλοποίηση της αντεργατικής πολιτικής».

Στο τσουβάλιασμά του με τις φιλομνημονιακές δυνάμεις αντέδρασε όπως ήταν αναμενόμενο η «Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» του Συνασπισμού που τόνισε σε σχετική ανακοίνωση: «Η άποψη αυτή αδικεί κατάφωρα τους Δημάρχους που υποστηρίχθηκαν από τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι όχι μόνον αντιστέκονται στις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων του Μνημονίου, αλλά έχουν λάβει και πρωτοβουλίες συμπαράταξης με το δοκιμαζόμενο λαό, καθώς και μέτρα που ανακουφίζουν τα λαϊκά στρώματα. Οι πρωτοβουλίες αυτές είναι γνωστές». Δεν παραλείπουν ασφαλώς να αφήσουν και …σπόντα: «Όταν το αδιέξοδο θα είναι μπροστά τους τότε ενδεχομένως να συνειδητοποιήσουν την πραγματικότητα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Απάντηση