Τα «χώνει» το ΚΚΕ στην ΠΟΕ-ΟΤΑ για τις στολές ναζί

Βαρείς χαρακτηρισμούς για να δηλώσει την πολιτική του αποστασιοποίηση από το θεατρικό της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο τζιπ με τις στολές ναζί και τις σβάστικες, χρησιμοποίησε το κορυφαίο στέλεχος του ΚΚΕ και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Αθηναίων, Νίκος Σοφιανός, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον «Αθήνα 9,84».

Ερωτηθείς για το χάπενινγκ της ΠΟΕ-ΟΤΑ είπε ότι είναι «ενέργειες και κινήσεις ενός εύκολου εντυπωσιασμού και μίας πολιτικής που λέει ότι “το πρόβλημα είναι τα λαμόγια, το τρίτο – τέταρτο Ράιχ και αν ξεμπερδέψουμε με τη Μέρκελ, γλιτώσαμε”».

Περαιτέρω, σημείωσε ότι «είναι πολύ εύκολη, πιασάρικη αυτή η τακτική, την οποία έχουν διάφοροι συνδικαλιστές που αφού στήριξαν τόσα χρόνια αυτή την πολιτική, τώρα έγιναν αντιμνημονιακοί, αλλά, φιλοευρωπαϊκής ένωσης, φιλοευρώ, φίλοι της οικονομίας του κεφαλαίου και της αγοράς. Εμείς πιστεύουμε ότι  αυτό είναι μία “πέτσα” που θέλουν να περάσουν πάνω στη λαϊκή σκέψη και συνείδηση, που την πάει πίσω. Και σ’ αυτό το έδαφος ψωνίζουν, ξέρετε, και άλλες δυνάμεις, όπως είναι η Χρυσή Αυγή, όπως είναι το νεοναζιστικό μόρφωμα, το οποίο ακριβώς με τα ίδια επιχειρήματα ποντάρει και προπαγανδίζει στην οργή και στο θυμό που υπάρχει στο λαό μας. Η οργή και ο θυμός πρέπει να αποκτήσουν πολιτική στόχευση και περιεχόμενο».

Καταλήγοντας, τόνισε: «Το θέμα δεν είναι να πούμε ότι η Μέρκελ είναι ναζί. Εξάλλου να σας θυμίσω ότι στη Γερμανία, η γερμανική άρχουσα τάξη έχει απαγορεύσει το ναζιστικό κόμμα. Το πρόβλημα είναι ότι οι Γερμανοί κεφαλαιοκράτες κάνουν κουμάντο και απέναντι στην γερμανική εργατική τάξη και στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής  Ένωσης και απέναντι στους άλλους λαούς».

Απάντηση