ΚΚΕ: Ευρωμονόδρομος με τη μία ή την άλλη κυβέρνηση

¨Προαποφασισμένη» ήδη από τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών χαρακτηρίζει με δήλωσή της η Αλέκα Παπαρήγα την προσφυγή στις κάλπες. Όπως τόνισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, πλέον υπάρχει ένα νέο ψευτοδίλημμα ενώπιον του λαού: κεντροαριστερά ή κεντροδεξιά.

Χωρίς να κατονομάσει τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι μια αριστερή ή μια δεξιά κυβέρνηση, όπως προβάλλεται από τους σημερινούς πολιτικούς πρωταγωνιστές είναι ένα και το αυτό: «Οι μεν κινδυνολογούν κυριολεκτικά και εκβιάζουν, οι άλλοι εφησυχάζουν και αφοπλίζουν το λαό. Σπέρνουν όλοι στο λαό χάρτινες προσδοκίες κι αυτές θα μετατραπούν σίγουρα σε ένα μεγάλο ποτάμι λαϊκής οργής και απογοήτευσης», είπε η Αλέκα Παπαρήγα. Και διευκρίνισε περαιτέρω: «Μπορεί να έχουμε και αλλαγή χορωδίας, το τραγούδι όμως θα είναι στον ίδιο σκοπό και με τα ίδια λόγια: Ο «ευρωμονόδρομος», οι φοβερές δεσμεύσεις από τη συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και επίσης οι καταλυτικές δεσμεύσεις από τη στρατηγική συμφωνία με τις ΗΠΑ».

Η δήλωση της Αλέκας Παπαρήγα καταλήγει με την προτροπή να ενισχυθεί το ΚΚΕ: «Το ΚΚΕ θα πρωταγωνιστήσει στη λαϊκή διακυβέρνηση, που ο λαός θα κατακτήσει, που ο λαός θα αναδείξει, τη διακυβέρνηση της λαϊκής εξουσίας», κατέληξε.

 

Δείτε απόσπασμα από την ομιλία της γ.γ του ΚΚΕ στο Πεδίο του Άρεως

 

One thought on “ΚΚΕ: Ευρωμονόδρομος με τη μία ή την άλλη κυβέρνηση

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: