ΚΚΕ: Ναι ή όχι στην ΕΕ το δίλημμα των εκλογών

Απάντηση στην αναφορά του Αντώνη Σαμαρά περί διλήμματος των ευρωεκλογών εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ. Ο πρωθυπουργός χθες από το Ζάππειο μίλησε για ερώτημα «ναι ή όχι στην Ευρώπη», και παράλληλα εμφάνισε τον ΣΥΡΙΖΑ ως μια αντιευρωπαϊκή δύναμη.

Η απάντηση του Περισσού:

Το πραγματικό δίλημμα των ευρωεκλογών είναι «ναι ή όχι στην ΕΕ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου» και ο λαός πρέπει να το απαντήσει με βάση την πολύχρονη πείρα του, που αποδεικνύει ότι αυτή η λυκοσυμμαχία του έφερε τεράστια δεινά και θα φέρει περισσότερα, γιατί αυτό επιβάλλουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου που η ΕΕ προστατεύει.

Γι’ αυτό και στις ευρωεκλογές ο λαός πρέπει να καταδικάσει τις πολιτικές δυνάμεις που προβάλλουν την ΕΕ ως μονόδρομο. Ο δικομματικός καβγάς προεκλογικού χαρακτήρα μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ δε μπορεί να κρύψει ότι σε αυτές τις δυνάμεις συγκαταλέγεται και ο ΣΥΡΙΖΑ, που εξαπατά το λαό ότι αυτό το αντιδραστικό και σάπιο οικοδόμημα μπορεί να εξανθρωπιστεί. Η λαϊκή αντίθεση στις πολιτικές της ΕΕ μπορεί να πιάσει τόπο με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ που εδώ και χρόνια αποκαλύπτει το χαρακτήρα της ΕΕ και προβάλλει το στόχο της πάλης ενάντια στις αντιλαϊκές ευρωενωσιακές επιλογές και της αποδέσμευσης από αυτήν, ως βασική προϋπόθεση για ανάπτυξη προς όφελος του λαού.

Απάντηση