Το σύστημα ευλογεί τους «58»

Τα μνημονιακά ΜΜΕ σπεύδουν να υμνήσουν το μανιφέστο των «58». Βουτηγμένο στο σιρόπι είναι το σημερινό κύριο άρθρο του “Βήματος”που υποστηρίζει ότι η κίνηση αυτή είναι  ένα «θετικό βήμα» προς την «ανασυγκρότηση του πολιτικού συστήματος». Μάλιστα, μερικά σημεία του άρθρου και της έκκλησης των “58” μοιάζουν γραμμένα από το ίδιο χέρι.

Στο «Έθνος» ο Παναγιώτης Παναγιώτου γράφει: “Κάθε προσπάθεια και κίνηση που γίνεται στην κατεύθυνση της ανασυγκρότησης του ευρύτερου δημοκρατικού προοδευτικού χώρου έχει εξ ορισμού το θετικό πρόσημο των καλών προθέσεων. Υπ’ αυτή την έννοια, η «κίνηση των 58» συνεισφέρει στο «τραπέζι της Κεντροαριστεράς» το δικό της «πολιτικό σχέδιο» όπως αποτυπώνεται στη σχετική διακήρυξη. Η αντίσταση σ’ ένα «διπολικό πολιτικό σκηνικό» που οργανώνει πολλαπλώς η ηγεσία της ΝΔ και «σιγοντάρει» αφελώς ή ιδιοτελώς ο ΣΥΡΙΖΑ, εγκυμονεί τεράστιους εθνικούς κινδύνους και πρέπει να αποτραπεί”.

Θετικός στην κίνηση αυτή εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλος. Με συνέντευξή του στο «Έθνος», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απευθύνει πρόσκληση για τη δημιουργία της Ελληνικής Ελιάς, που θα συσπειρώσει τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, όπως είχε γίνει στην Ιταλία προ δεκαετίας, με την εκλογή του Ρομάνο Πρόντι έναντι του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Μιλώ για την κεντροαριστερά της ευθύνης και όχι του μικροκομματικού οπορτουνισμού», τονίζει χαρακτηριστικά.

Και κερασάκι στην τούρτα η χθεσινή δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη: «Το κείμενο των 58 το βρίσκω πολύ σωστό. Χαιρετίζω την κίνηση των 58, που μπορεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο».

Κι όπως έλεγε ο Τομάσο Λαμπεντούζα στον «Γατόπαρδο», τα πράγματα πρέπει ν’ αλλάξουν για να μείνουν όπως είναι.

Απάντηση