Παρουσίαση της Κίνησης για τα δημοκρατικά δικαιώματα την Τετάρτη

Την Τετάρτη 4/2 στις 11 π.μ. στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 3ος όροφος) θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνέντευξη Τύπου της Πρωτοβουλίας για μια «Κίνηση για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες».

Απάντηση στη κυβερνητική αυθαιρεσία, βία και τρομοκρατία, υπέρ των δικαιωμάτων του λαού, υπέρ των δημοκρατικών κατακτήσεων του εργατικού και λαϊκού κινήματος, και υπέρ των νέων αναγκαίων κατακτήσεων της εργατικής τάξης της εποχής μας, επιχειρεί να δώσει η Επιτροπή Πρωτοβουλίας για τη δημιουργία Κίνησης «για τις λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα της εποχής μας» (το κείμενο διακήρυξης εδώ).

Στην Επιτροπή συμμετέχουν νομικοί, δημοσιογράφοι, συνδικαλιστές, πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες και μέλη κοινωνικών κινημάτων που συμφωνούν στην ίδρυση μιας Κίνησης «που θα υπερασπίζεται κάθε κατάκτηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος στη μακρόχρονη διαδρομή του» αλλά και θα συμβάλει σε νέες κατακτήσεις μέσα από τον αγώνα για την ανατροπή της επίθεσης.

Απέναντι στην ένταση της καταστολής και της παραπληροφόρησης, συνολικά απέναντι στο αντιδημοκρατικό καθεστώς που οικοδομείται για να επιβληθεί η εκτίναξη της εκμετάλλευσης ώστε να αντιμετωπιστεί η βαθιά καπιταλιστική κρίση, η Πρωτοβουλία επιχειρεί να εργαστεί και να προωθήσει ένα ισχυρό μέτωπο πάλης υπέρ των δημοκρατικών ελευθεριών των εργαζομένων και του λαού.

Στη συνέντευξη Τύπου θα παρουσιαστούν οι πρώτες υπογραφές στο κείμενο υποστήριξης της Πρωτοβουλίας και επίσης θα ανακοινωθεί η ημερομηνία της ιδρυτικής συνέλευσης της Κίνησης.

Απάντηση