ΔΗΜΑΡ: Ναι σε κυβερνώσα όχι σε αντιμνημονιακή Αριστερά,

Ξεφουσκώνει στις «μυστικές δημοσκοπήσεις» η Ανανεωτική Αριστερά;

Οικογενειακή ατμόσφαιρα στη Λάρισα που πραγματοποιήθηκε χθες συγκέντρωση της Δημοκρατικής Αριστεράς-Φώτης Κουβέλης.  Το μεγάλο στοίχημα είναι η σημερινή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά.  Όπως τονίζει ο Φώτης Κουβέλης: «Η πρόταση μας προϋποθέτει σοβαρές μετατοπίσεις προγραμματικού χαρακτήρα από τις δυνάμεις στις οποίες απευθύνεται  και αυτό θα διευκολυνθεί από την αλλαγή των συσχετισμών». Ορισμένοι ερμήνευσαν την αποδοχή της πρόσκλησης για μια κυβερνώσα αριστερά ως αποδοχή της πρότασης Τσίπρα.

Με άλλη ερμηνεία είναι ότι ο αρχηγός της ανανεωτικής παράταξης θεωρεί ότι η αλλαγή των συσχετισμών υπέρ της ΔΗΜΑΡ και το «κούρεμα» των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ θα αναγκάσει την ηγεσία του τελευταίου να προχωρήσει σε μια πιο  «κεντροαριστερή»  προσαρμογή τύπου Ολάντ γεγονός που θα επιτρέψει τη μελλοντική συνεργασία των δύο κομμάτων.

Ωστόσο η ΔΗΜΑΡ δεν αποκλείεται να σηκώσει τους αντιμνημονιακούς τόνους λίγες μέρες πριν τις εκλογές  καθώς το σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα στο σύνολο των μυστικών δημοσκοπήσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, μία από τις σημαντικότερες μεταβολές έχει να κάνει με τη διαφαινόμενη αποδυνάμωση της Δημοκρατικής Αριστεράς. Η ΔΗΜ.ΑΡ. δείχνει να έχει μια αξιοπρόσεκτη απώλειατης δύναμής της. Με βάση τα δημοσκοπικά ευρήματα των τελευταίων ημερών, το ποσοστό του Φ.  Κουβέλη θεωρείται το πιο ευάλωτο μεταξύ των λοιπών.

One thought on “ΔΗΜΑΡ: Ναι σε κυβερνώσα όχι σε αντιμνημονιακή Αριστερά,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: