Κυβερνητικές ασάφειες για το χαράτσι

«Ναι μεν, αλλά» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με την (αντισυνταγματική) είσπραξη του έκτακτου τέλους για τα ακίνητα από του χρόνου. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πρωινή εκπομπή του Αντέννα με τον Γιώργο Παπαδάκη, ο Σίμος Κεδίκογλου συνέδεσε την κατάργησή του με την εισαγωγή του ενιαίου φόρου που θα τον εμπεριέχει.

Μιλώντας σαν «εξωτερικός παρατηρητής»  είπε ότι «πρέπει να επισπεύσουμε όλοι μας τις διαδικασίες, να στηθεί ο μηχανισμός για τον ενιαίο φόρο, ώστε να είναι αποτελεσματικός, διότι φυσικά δεν νομίζω ότι κανένας θέλει δημοσιονομικό εκτροχιασμό φέτος, στη χειρότερη δυνατή στιγμή. Συνεπώς, έχουμε χρέος να επισπεύσουμε όλες τις διαδικασίες για να υλοποιήσουμε το μηχανισμό και να είναι αποτελεσματικός».

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να πει ότι ο φόρος είναι έκτακτος και ανεπιθύμητος! «Σίγουρα, το «χαράτσι» ήταν ένα έκτακτο μέτρο. Θέλουμε να τελειώνουμε με αυτό, το συντομότερο δυνατό. Αλλά, πρέπει να έχουμε φτιάξει το νέο μηχανισμό. Δεν συμφωνείτε;», τόνισε, αποκρύβοντας όμως ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ενσωματώσει το έκτακτο τέλος στον ενιαίο φόρο, όπως έχει εμμέσως παραδεχτεί ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ως προς τον χρονικό ορίζοντα εφαρμογής του νέου μέτρου, ο Σίμος Κεδίκογλου μίλησε για τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Απάντηση