Κεδίκογλου: Δεν αποκλείονται απολύσεις απεργών

Ακόμη πιο βαθιά στο βούρκο του αυταρχισμού μελετά να μπει η κυβέρνηση, αν πιστέψουμε τον εκπρόσωπο του Μαξίμου, Σίμο Κεδίκογλου. Μιλώντας σήμερα το πρωί στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Μέγκα των Καμπουράκη και Οικονομέα, σε ερώτηση αν επίκεινται απολύσεις απεργών απάντησε: «Θα γίνεται ό,τι προβλέπει ο νόμος, κατά περίπτωση. Και ας κλείσουμε με μια ευχή: Να πρυτανεύσει η λογική. Αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι πρώτα και κύρια, οι εργαζόμενοι δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από εδώ και πέρα».

Σε άλλες τηλεοπτικές του παρεμβάσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν παρέλειψε να ανακαλύψει πολιτικό δάκτυλο πίσω από τις εργατικές κινητοποιήσεις. Όπως αναρωτήθηκε ρητορικά μιλώντας στον Αντέννα και τον Γιώργο Παπαδάκη, «μήπως για ορισμένους ήταν ευκαιρία -και μιλάω όχι για τους εργαζόμενους, αλλά για εκτός του χώρου των εργαζομένων- ήταν μία ιδανική ευκαιρία πολιτικού ακτιβισμού;».

Ενώ σε συνέντευξή του στην ενημερωτική εκπομπή της ΝΕΤ, είπε στον Γιώργο Κουβαρά που ρώτησε αν τον απασχολεί πως η κινητοποίηση πλέον προσλαμβάνει ευρύτερα χαρακτηριστικά: «Με απασχολεί το γεγονός ότι και σήμερα οι συμπολίτες μας ταλαιπωρούνται. Με απασχολεί το γεγονός ότι και σήμερα χάνονται εργατοώρες. Με απασχολεί το γεγονός ότι και σήμερα πλήττεται η οικονομία μας. Με απασχολεί το γεγονός ότι ορισμένοι επιμένουν να βάζουν το ατομικό πάνω από το συνολικό. Είμαστε μια κοινωνία, μια οικονομία, σε μια πολύ δύσκολη καμπή. Όλοι έχουν θυσιάσει. Δεν μπορεί κάποιος να απαιτεί την εξαίρεσή του».

Απάντηση