Οι δήμαρχοι της χώρας έξω από τη Βουλή

Πανελλαδική κινητοποίηση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα για την άρση όλων των ρυθμίσεων που βάλλουν κατά της συνταγματικά κατοχυρωμένης διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πραγματοποιούν οι αιρετοί όλης της χώρας, την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη και εκπροσώπους της Κυβέρνησης, προκειμένου να κοινοποιήσουν τις θέσεις της Αυτοδιοίκησης. Στις 3.30 το απόγευμα θα συνέλθει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ και θα γίνει εκτίμηση των αποτελεσμάτων της κινητοποίησης, ενώ θα συζητηθούν και οι εξελίξεις στο θέμα της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων των δήμων καθώς και προτάσεις για τη σύνταξη των προϋπολογισμών των Δήμων για το 2013.

Οι παραπάνω κινήσεις αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια του έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ στις 3 Δεκεμβρίου (στη φωτογραφία η ομιλία του δημάρχου Σφακίων Παύλου Πολάκη). Παρά τις σχετικές εισηγήσεις, η πλειοψηφία των δημάρχων απέρριψε κάθε αγωνιστική πρόταση κλιμάκωσης με κλείσιμο δήμων ή μαζικές παραιτήσεις.

Απάντηση