Κ.Ε.ΔΔ.Ε: Παρακρατικοί τραμπούκοι αυτοί που επιτέθηκαν σε μέλη αριστερών νεολαίων

 Η Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας καταγγέλλει τις δολοφονικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες ενάντια σε νέους – μέλη αριστερών οργανώσεων. Αναλυτικά:

Τα ξημερώματα της Κυριακής 23/6, ομάδα 30 «αγνώστων» ατόμων, επιτέθηκαν σε μέλη των Αγωνιστικών Κινήσεων, στο Αστεροσκοπείο του Α.Π.Θ., οι οποίοι μάζευαν τα πράγματα, μετά το τέλος του πάρτι οικονομικής ενίσχυσης που είχαν διοργανώσει οι Αγωνιστικές Κινήσεις. Η απρόκλητη αυτή επίθεση ήταν ιδιαίτερα βίαιη κι είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό 10 φοιτητών και φοιτητριών που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο, με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα. Ένας απ’ αυτούς μάλιστα πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο χέρι. Τα επιτιθέμενα άτομα – με λούμπεν χαρακτηριστικά, ανάμεσα στα οποία και κάποια των οποίων η ηλικία δεν αντιστοιχούσε σε συμμετοχή τους σε φοιτητικό πάρτι – δεν «παρέλειψαν» να ληστέψουν χρήματα που είχαν μαζευτεί και να καταστρέψουν τα συστήματα ήχου, κι ένα αυτοκίνητο.

Αλλά και το βράδυ του Σαββάτου 22/6, ομάδα 30 τραμπούκων και παρακρατικών στοιχείων, η οποία δεν εμφανίζεται για πρώτη φορά, επιτέθηκε με λοστούς, πέτρες και σπασμένα μπουκάλια, σε φοιτητές και φοιτήτριες της ΑΡ.ΑΝ., που πραγματοποιούσαν επίσης πάρτι οικονομικής ενίσχυσης, στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας. Αφού πρώτα προσπάθησαν να κλέψουν τις εισπράξεις του ταμείου, πραγματοποίησαν επίθεση απέναντι σ’ όσους αποχωρούσαν απ’ το πάρτι, μετέτρεψαν το χώρο της σχολής σε «πεδίο μάχης», ενώ ξυλοκόπησαν ακόμα και φοιτητές που βρίσκονταν στο χώρο του αναγνωστηρίου, στέλνοντας συνολικά 7 φοιτητές στο νοσοκομείο.

Οι εν λόγω επιθέσεις, που διακρίνονται από δολοφονική βία και ωμότητα, προέρχονται από παρακρατικές τραμπούκικες ομάδες με φασιστικές πρακτικές, οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν αναλάβει σταθερά δράση στοχοποίησης και οργανωμένης επίθεσης σε αγωνιστές, αριστερές πολιτικές συλλογικότητες, χώρους υπό κατάληψη και μαζικές συλλογικές διαδικασίες του κινήματος.

Οι συμμορίες αυτές όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση με το κίνημα, τη δημοκρατία του, τις πρακτικές του και την απελευθερωτική ιδεολογία εν γένει, αλλά βρίσκονται εκτός των διαδικασιών του κινήματος, τις οποίες άλλωστε προσπαθούν να υπονομεύουν ακόμη και με βίαια μέσα. Τέτοιες δολοφονικές, φασιστικές επιθέσεις αντικειμενικά εξυπηρετούν τους στόχους του κρατικού αυταρχισμού αλλά και του παρακράτους, που για την επιβολή των πιο αντιδραστικών πολιτικών και απέναντι στο φόβο μεγάλων κοινωνικών αναταραχών ενεργοποιούν όλους τους μηχανισμούς τρομοκράτησης και καταστολής αγωνιστών και ευρύτερα του οργανωμένου κινήματος και των πολιτικών συλλογικοτήτων του. Δεν διαφοροποιούνται από τον τρόπο με τον οποίο δρα και συγκροτείται το άλλο «μακρύ χέρι» του κράτους, οι φασιστικές συμμορίες.

Ως εκ τούτου, στρέφονται σαφώς ενάντια στο ίδιο το λαϊκό, φοιτητικό και νεολαιίστικο κίνημα, και –  μάταια  – προσπαθούν να τρομοκρατήσουν. Η δράση τέτοιων συμμοριών, αποτελεί προϊόν της ολόπλευρης κρίσης του συστήματος της εκμετάλλευσης, εξυπηρετεί και συμπληρώνει την κυρίαρχη πολιτική της έντασης και αναβάθμισης της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής, και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει απ’ αυτήν. Σαν τέτοια, πρέπει να καταδικαστεί και ν’ αντιμετωπιστεί, μαζικά κι αποφασιστικά απ’ το κίνημα.

 

Αθήνα 26 Ιουνίου 2013

Απάντηση