Ενωτική δημοκρατική «αντίφα» διαδήλωση προτείνει η ΚΕΔΔΕ

Τη συνεργασία τεσσάρων μαζικών φορέων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών ανακοίνωσε σήμερα με συνέντευξη Τύπου η Κίνηση για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα και της Ελευθερίες της Εποχής μας (ΚΕΔΔΕ).

Στο πάνελ της ΕΣΗΕΑ βρέθηκαν εκπρόσωποι από την Πρωτοβουλία Δημοσιογράφων για την Ανατροπή (Γιώργος Παυλόπουλος), την Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας (Γιάννης Ραχιώτης), το Δίκτυο Πανεπιστημιακών (Γιάννης Μαΐστρος) και την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή – ΚΕΕΡΦΑ (Πέτρος Κωνσταντίνου). Εκ μέρους της ΚΕΔΔΕ, τις θέσεις της Κίνησης ανέπτυξε η Αγγελική Χρονοπούλου, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο Κώστας Μάρκου. Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου και εκπρόσωποι των επιστρατευμένων κλάδων, καθηγητές και υπάλληλοι μετρό. Ακόμη, τη συνέντευξη παρακολούθησαν ο δικηγόρος και στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Κώστας Παπαδάκης, και ο θεατρικός συγγραφέας και ηθοποιός Κίμων Ρηγόπουλος.

Η ΚΕΔΔΕ ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη διοργάνωση μιας ενωτικής, αντικυβερνητικής, δημοκρατικής, αντιφασιστικής διαδήλωσης, με άλλους φορείς του μαζικού κινήματος, οι λεπτομέρειες της οποίας θα αποφασιστούν από κοινού. Παράλληλα, διατυπώθηκε η πρόταση για τη δημιουργία ενός “Παρατηρητηρίου για την Παραβίαση Δικαιωμάτων”. Επίσης, εξαγγέλθηκε μεγάλη εκδήλωση της ΚΕΔΔΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ. στη μεγάλη αίθουσα της ΕΣΗΕΑ με θέμα “μνημονιακό τόξο, φασιστικό βέλος και οι λαϊκές ελευθερίες στην σποχή μας”, στην οποία θα μιλήσουν οι: Γιώργος Κατρούγκαλος, Γιώργος Κασιμάτης, Κώστας Αρβανίτης, Δημήτρης Καλτσώνης και Μανώλης Αρκολάκης.

Απάντηση