Καζάκης προς Τσίπρα: παλλαϊκή όχι αριστερή κυβέρνηση

Ανοιχτή επιστολή προς τον Αλέξη Τσίπρα απηύθυνε η Κεντρική Πολιτική Εκλογική Επιτροπή του Ε.ΠΑ.Μ. στην οποία τίθενται οι όροι συμφωνίας του Δ. Καζάκη με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο των πολιτικών επαφών του τελευταίου. Το ΕΠΑΜ εισαγωγικά ξεκαθαρίζει ότι έξοδος από τα αδιέξοδα της χώρας δεν υπάρχει «χωρίς τη ριζική αναθεώρηση των σχέσεων της χώρας με την ΕΕ και την συντεταγμένη και με σχέδιο έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη». Προχωρώντας όμως σε περισσότερο διαχειριστικές και άμεσες λύσεις, σαν άμεσα μέτρα ανακούφισης το ΕΠΑΜ προτείνει: Διεκδίκηση γερμανικών αποζημιώσεων, αποκατάσταση εισοδημάτων στο ύψος Μαΐου 2010, αποκατάσταση του εργατικού δικαίου, εκδίωξη των γερμανών (Ράιχενμπαχ κ.ά.), κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος, διαγραφή ιδιωτικών δανείων.

Με την επιστολή του το ΕΠΑΜ εκφράζει τια διαφωνίες του με την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του χρέους αλλά και με την πρόταση για αναστολή πληρωμών. Ζητά αντιθέτως «να διατηρηθεί το «κούρεμα» του P.S.I. καταγγέλλοντας ως απολύτως καταχρηστική την πληρωμή χρηματοοικονομικών ανταλλαγμάτων και εγγυήσεων σε ξένους και ντόπιους τραπεζίτες, ύψους 80 δις ευρώ τουλάχιστον» και «να εξαιρεθούν του «κουρέματος» τα ομόλογα των Ασφαλιστικών Ταμείων, των Ν.Π.Δ.Δ. και των  μικρο-ομολογιούχων».

Η επιστολή κλείνει με τη σαφή οριοθέτηση ότι το ΕΠΑΜ επιδιώκει παλλαϊκή και όχι αριστερή κυβέρνηση. Στόχοι της θα είναι η «ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας«, η «ανατροπή των δεσμεύσεων», η «έξοδος από το ευρώ» και μια «συντακτική εθνοσυνέλευση».

Η ολοκληρωτική στροφή του ΕΠΑΜ σε θέσεις αντίθετες προς κάθε αριστερή ενότητα και η πρόταξη του εθνικού προσανατολισμού έγινε ιδιαίτερα φανερή προεκλογικά, όχι μόνο από την εκλογική του συνεργασία με τη Δημοκρατική Αναγέννηση του Στέλιου Παπαθεμελή, αλλά και από τη φιλοξενία του Δημήτρη Καζάκη στο πρωτοσέλιδο της φασιστοφυλλάδας Ελεύθερη Ώρα, στην οποία ο επικεφαλής του ΕΠΑΜ παραχώρησε προεκλογική συνέντευξη.

Δείτε ολόκληρη την επιστολή.

One thought on “Καζάκης προς Τσίπρα: παλλαϊκή όχι αριστερή κυβέρνηση

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: