Το ΕΠΑΜ του Δ. Καζάκη πάει εκλογές

 Δ. Καζάκης: «Τα απολειφάδια, τα ερείπια των μουλούδων  και τα γκρουπούσκουλα της Αριστεράς θέλησαν να διαλύσουν το ΕΠΑΜ «!

Καζάκης: Δεν μας ενδιαφέρει αν συνεργαστούμε με αριστερούς ή δεξιούς

Με… σεμνότητα και ταπεινότητα όπως συνηθίζει το ΕΠΑΜ του Δημήτρη Καζάκη ανακοίνωσε τη «γέννηση ενός νέου πολιτικού φορέα που θα αλλάξει την ιστορία».  Ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης αυτής της νέας προσπάθειας κατηγόρησε «μου-λούδες και αριστερά ερείπια» ότι προσπάθησαν να μετατρέψουν το μέτωπο σε ..γκρουπούσκουλο αλλά η μπουλντόζα του ΕΠΑΜ τους συνέτριψε. Μάλιστα.

Δήλωσε ότι το ΕΠΑΜ δεν κάνει διαχωρισμούς ανάμεσα σε δεξιά και αριστερά και πως όσοι επιχείρησαν να του κολλήσουν αριστερό πρόσημο απέτυχαν.

Στο 1ο Συνέδριο του, το Ε.ΠΑ.Μ σύμφωνα με την ανακοίνωση αποφάσισε τη κάθοδο του Μετώπου του ΕΠΑΜ και των φίλων του στις Εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, να δώσει τη μάχη «με τις δυνάμεις που του ταιριάζουν ή μπορεί να συμπαραταχθεί».

Βασικό κριτήριο για τις συμμαχίες σύμφωνα με το ΕΠΑΜ θα είναι «αυτό που ζητά ο κόσμος, δηλαδή την ενότητα όλων των αντικατοχικών δυνάμεων που επιθυμούν να απαλλάξουν τη χώρα από τη χρεοκρατία και τους ντόπιους δωσίλογους που μας κυβερνούν.»

Όπως τονίστηκε στην ανακοίνωση το Ε.ΠΑ.Μ.συγκροτήθηκε για να οργανώσει τις αντιστάσεις και να ενισχύσει τον αγώνα του λαού ενάντια στο καθεστώς κατοχής και να συμβάλει καθοριστικά στην ενότητα του λαού πέρα και πάνω από κομματικές, ιδεολογικές και άλλες διαχωριστικές γραμμές, με τη δημιουργία ενός μεγάλου κοινωνικοπολιτικού μετώπου.

Στο 1ο Συνέδριο του, το Ε.ΠΑ.Μ. αποφάσισε τη κάθοδο του Μετώπου στις Εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, με βασικό κριτήριο όχι το αν είμαστε ή πρόκειται να είμαστε έτοιμοι αλλά αφουγκραζόμενοι αυτό που μας ζητά ο κόσμος, δηλαδή την ενότητα όλων των αντικατοχικών δυνάμεων που επιθυμούν να απαλλάξουν τη χώρα από τη χρεοκρατία και τους ντόπιους δωσίλογους που μας κυβερνούν.

Στόχοι του ΕΠΑΜ:

Έξοδος από ευρώ, αναθεώρηση σχέσεων με Ε.Ε 

1.                     Μη αναγνώριση του δημόσιου χρέους με βάση το διεθνές δίκαιο, άμεση παύση πληρωμών προς τους δανειστές εδώ και τώρα, ώστε να σταματήσει ο φόρος αίματος τον οποίο καταβάλλουν η χώρα και ο λαός στους διεθνείς τοκογλύφους και κερδοσκόπους.

2.                     Ανατροπή οικοδομήματος συμφωνιών, δεσμεύσεων, παρεμβάσεων και μέτρων που πάρθηκαν από την εποχή του πρώτου μνημονίου

3.                     Αναθεώρηση των σχέσεών με την ΕΕ με πρώτο βήμα την έξοδο από τη ζώνη του ευρώ και την υιοθέτηση εθνικού νομίσματος.

4.                      Τιμωρία υπευθύνων. είχαν ανάμιξη στη διασπάθιση του  εθνικού πλούτου.

5.              Συνολική πολιτειακή αλλαγή, μέσα από την εκλογή Συντακτικής Συνέλευσης διευρυμένης αυθεντικής εκπροσώπησης του ίδιου του λαού με μοναδικό αντικείμενο τη σύνταξη και ψήφιση ενός νέου δημοκρατικού Συντάγματος.

Απάντηση