Ο Κατίδης και το σύστημα που γεννάει φασισμό

από την ιστοσελίδα του Δημήτρη Αργυρού

Ο Κατίδης προέρχεται από αυτό  το είδος της νεολαίας που γεύτηκε και μεγάλωσε  μέσα σε ένα κοινωνικό και πολιτικό κομφορμισμό, συντηρητισμό και μηδενισμό  που εμφανίζονταν και εμφανίζεται ως  νεοελληνική μαγκιά.

Γεννήθηκε μέσα στο ψεύτικο  καταναλωτικό ντελίριο και ανδρώθηκε την στιγμή που αυτός γίνονταν κομμάτια και θρύψαλα. Ο ίδιος με το λειψό μυαλό αλλά και τα χρυσοφόρα ποδοσφαιρικά ποδιά δεν είχε κανένα ιδιαίτερο άγχος από την οικονομική δυσπραγία των τελευταίων ετών.  Τα σουτ, τα γκολ και ο ποδοσφαιρικός κωλοπεδισμός να είναι καλά.

Και θα ήταν, αν δεν σήκωνε ναζιστικά να χαιρετήσει τα πλήθη και να μετατραπεί σε μια στιγμή  σε «αποδιοπομπαίος τράγος» ενός συστήματος και μιας κοινωνίας πνιγμένης στα χρέη, στον φασισμό και στον ρατσισμό.  Μιας κοινωνίας,  πολιτείας και πολιτικού συστήματος σε βαθιά σήψη και παρακμή.

Τα γεγονότα είναι για γέλια και για κλάματα. Αυτοί που με την πολιτική τους δυνάμωσαν και ενίσχυσαν την Χ.Α και έφεραν στα  οικονομικά, κοινωνικά και ψυχολογικά όρια εκατομμύρια πολιτών  στον πρόσωπο του Κατίδη θα επιχειρήσουν μια εξιλέωση, για να συνεχίσουν να  ενισχύουν τον εκφασισμό της κοινωνίας.

Τιμωρηθεί δεν τιμωρηθεί ο Κατίδης δεν πρόκειται να βάλει μυαλό, είναι αμφίβολο αν είχε και ποτέ του. Τιμωρηθεί δεν τιμωρηθεί ο Κατίδης το σύστημα θα συνεχίζει να ενισχύει έμμεσα ή άμεσα την Χ.Α και τις φασιστικές συμπεριφορές.

Όχι πως θέλω να συγχωρέσω ή να δικαιολογήσω τις βλακώδης νεοναζιστικές  συμπεριφορές σαν αυτές του εν λογω παίχτη. Να τιμωρηθεί παραδειγματικά για τον ναζιστικό χαιρετισμό του, μόνο που αυτό δεν αλλάζει το κλίμα, δεν διαμορφώνει αντιφασιστική συνείδηση και στάση.   Καθώς όσο και να τιμωρείτε ένας κακός μαθητής από ένα κακό δάσκαλο, τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει, ούτε ο δάσκαλος, ούτε περισσότερο ο μαθητής.

Και αυτό ας το γνωρίζουν οι όψιμοι αντιφασίστες του ευρώ, ΕΕ και των μνημονίων…

 

Απάντηση