Χυδαία επίθεση της Καθημερινής εναντίον του ΚΚΕ

Νέο κείμενο που ζητεί «την επιθετική επιβολή του νόμου και της τάξης» εναντίον όποιου κόμματος στρέφεται κατά του καθεστώτος.

Επίκαιρη ακόμα και ένα χρόνο μετά η Καθημερινή του 1821.

Τον επιτάφιο του ΚΚΕ επιθυμούν κάποια επιχειρηματικά συμφέροντα και για το σκοπό αυτό επιστρατεύουν και το φιλοεργοδοτικό δημοσιογραφικό προσωπικό. «ΚΚΕ εναντίον αστικής δημοκρατίας» τιτλοφορείται το σημερινό στοχευμένο δημοσίευμα της φιλομνημονιακής Καθημερινής του δημοσιογράφου Άγγελου Στάγκου. Στο άρθρο υποστηρίζει χωρίς να αστειεύεται ότι βασικός στόχος του τρίτου μεγαλύτερος κόμματος της χώρας είναι «η απαξίωση του ελληνικού τουρισμού». «Με ταμπέλα του ΠΑΜΕ, αποκλείει τουρίστες, εμποδίζει κρουαζιερόπλοια, κλείνει λιμάνια, κηρύσσει απεργίες στα πλοία, κλείνει αρχαιολογικούς χώρους, βάζει λουκέτο στην Ακρόπολη και κρεμάει κουρελόπανα από τα τείχη της.» Τα κάνει είτε εν όψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου για να στείλει μηνύματα αποθάρρυνσης στους ξένους τουρίστες. Ο δημοσιογράφος καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το ΚΚΕ επιδιώκει τη μείωση του εισοδήματος του μέσου Έλληνα. Η εφημερίδα και η πολιτική που υπηρετεί τόσο ανοιχτά που προπαγανδίζουν καθημερινά την ανάγκη νέας μείωσης των μισθών για να «ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα» και να έχουν μεγαλύτερο κέρδος οι επιχειρήσεις της ιδιοκτησίας τι επιδιώκει;

Μετά από κείμενο του Στέφανου Κασιμάτη που υποστήριζε ότι «ήταν λάθος η νομιμοποίηση του ΚΚΕ το ’74»  και άλλος δημοσιογράφος της ίδιας εφημερίδας απαιτεί την αντιμετώπιση του κόμματος του Περισσού «επιθετικά με τα αντίστοιχα ιδεολογικά όπλα και βεβαίως με την επιβολή του νόμου και της τάξης» ότι και αν συνεπάγεται αυτό: Βλέπε απαγόρευση, εξορίες και φυλακές δηλαδή. Τρομοκρατημένα τα εφοπλιστικά και ευρύτερα επιχειρηματικά συμφέροντα παίζουν με την ιδέα της δημοκρατικής εκτροπής και επιστροφής στο μετεμφυλιακό καθεστώς  των εμπόρων της  μαύρης αγοράς  και του «στρατηγέ μου ιδού ο στρατός σας».

Και όποιος πιστεύει ότι θα σταματήσουν τις απαγορεύσεις και τις διώξεις στο ΚΚΕ και δεν θα πάρει η μπάλα οποιονδήποτε αγωνίζεται  είναι βαθιά γελασμένος.

Απάντηση