Γυναίκες εναντίον γυναικών

Γυναίκες αστυνομικούς έστειλε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να αναχαιτίσουν τον … εχθρό, δηλαδή μερικές δεκάδες καθαρίστριες λεωφορείων, απλήρωτες εδώ κι εφτά μήνες, να φτάσουν στο Μαξίμου. Όταν οι ένστολες αστυνομικίνες δεν τα κατάφεραν, επιστρατεύθηκαν τα ΜΑΤ και, όπως καταγγέλθηκε, ασκήθηκε βία σε βάρος των καθαριστριών.

Ωστόσο την περασμένη βδομάδα μια αντιπροσωπεία των διαδηλωτριών έσπασε τον αστυνομικό κλοιό, έφτασε στο Μαξίμου όπου συναντήθηκε με τον υπουργό Επικρατείας Χρ. Βερναρδάκη που έδωσε τις συνήθεις υποσχέσεις. Ας σημειωθεί ότι οι καθαρίστριες του ΟΣΥ εργάζονται από τις 9 το βράδυ έως τις 3 το πρωί, με εξευτελιστικό (και αόρατο) ημερομίσθιο.
Είναι η δεύτερη φορά, μέσα σε ένα δεκαήμερο, που η κυβέρνηση στέλνει αστυνομικίνες να ανακόψει διαδηλωτέςΣτις 25 Ιανουαρίου, στάλθηκαν αστυνομικίνες από την Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης (ΥΜΕΤ) για να εμποδίζουν τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία να πλησιάσουν το Μαξίμου. Η ιδέα είναι η ότι η τοποθέτηση ένστολων γυναικών μπροστά στις light διαδηλώσεις θα βοηθήσει στην «ήπια» καταστολή τους –ας θυμηθούμε τη «διακριτική απώθηση» άλλων εποχών. όμως και στις δύο περιπτώσεις, στα μετόπισθεν της γυναικείας «ελαφράς ταξιαρχίας» βρίσκονται τα πάνοπλα ΜΑΤ.

Υποτίθεται ότι η παρουσία γυναικών μπροστά από τα σημεία-προορισιμούς μιας πορείας θα λειτουργήσει κατευναστικά για τους πιο θερμόαιμους διαδηλωτές. Συνήθως όμως οι διαδηλωτές είναι αυτοί που δέχονται επίθεση από την αστυνομία και όχι το αντίστροφο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ντροπή γυναίκες να σχηματίζουν τείχος εναντίον γυναικών που αγωνίζονται για ένα μεροκάματο των 10 ευρώ, δηλαδή εναντίον γυναικών που θα μπορούσαν να ήταν οι μανάδες ή οι αδελφές τους.

Απάντηση