Χημεία και τέρατα στην πορεία κατά Ομπάμα

Το «Κτήνος» του Ομπάμα τρέχει ελεύθερο, όμως οι διαδηλωτές πνίγονται στα χημικά

 

«Κτήνος» (Τhe Beast) είναι το χαϊδευτικό του υπερ-θωρακισμένου αυτοκινήτου που μεταφέρει τον Ομπάμα, εξασφαλίζοντάς του υψηλό βαθμό ασφάλειας και προστασίας. (Για την ακρίβεια, πρόκειται για δύο πανομοιότυπα αυτοκίνητα ώστε να παραπλανηθεί κάποιος ενδεχόμενος σκοπευτής.) Κι ενώ το «Κτήνος» ή λιμουζίνα-τέρας διέσχιζε με ταχύτητα αστραπής τους δρόμους της Αθήνας, εκατοντάδες ειρηνικοί διαηλωτές είχαν εγκλωβιστεί μέσα σε ένα τοξικό σύννεφο δακρυγόνων και χημικών. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Στις 5 το απόγευμα στο Πολυτεχνείο είχαν συγκέντρωση φοιτητικοί σύλλογοι, πρωτοβάθμια σωματεία, το συντονιστικό για το προσφυγικό και μεταναστευτικό, αλλά και αριστερές οργανώσεις όπως ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ και αντιεξουσιαστές. Στις 6.30μμ στην Ομόνοια καλούσε το ΠΑΜΕ.

Και οι δύο συγκεντρώσεις συνεχίστηκαν με πορείες, η πρώτη από την Σταδίου και η δεύτερη από την Πανεπιστημίου προς το Σύνταγμα. Ωστόσο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν δημιουργήσει φραγμό στο ύψος της οδού Αμερικής, περιμένοντας του διαδηλωτές. Όταν τα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων προσέγγισαν τις δυνάμεις των ΜΑΤ οι τηλεοπτικές κάμερες κατέγραψαν τη στιγμή της σύγκρουσης.

Να σημειωθεί ότι η στάση της αστυνομίας ήταν ιδιαίτερα επιθετική. Περιμετρικά των μπλοκ υπήρχαν δεκάδες διμοιρίες, ενώ λίγο μετά την συμπλοκή στην οδό Αμερικής, δεκάδες χημικά και κρότου λάμψης έπεσαν πάνω στους διαδηλωτές και από θαύμα δεν ποδοπατήθηκαν μεταξύ τους καθώς δεν υπήρχε διέξοδος ανοιχτή από τα ΜΑΤ για να διαφύγουν από την αποπνικτική ατμόσφαιρα των χημικών.

Στοιχεία από το economy365

Απάντηση