Χαρχούδας στη Λιλιπούπολη, Κασιδιάρης στην Αθήνα;

 Ο κύβος (ή μάλλον η σβάστικα) ερρίφθη. Ο Ηλίας Κασιδιάρης θα είναι υποψήφιος δήμαρχος για την Αθήνα στην δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του 2014, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο αρχηγός του κόμματός του, ο Γιώργος Μιχαλολιάκος, ο οποίος μάλιστα εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι αυτός ο ανερχόμενος πολιτικός ανήρ θα προκριθεί και στο δεύτερο γύρο.

Η είδηση δεν μας εκπλήττει, αφού είχε διαρρεύσει από τις αρχές του Φεβρουαρίου. Το ερώτημα είναι ποιο θα είναι το αντίπαλο δέος του Κασιδιάρη; Ο (άγνωστος μέχρι στιγμής) υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ ή μήπως κάποιο στέλεχος της υπεύθυνης δικομματικής κεντρο-αριστερο-ακρα-δεξιάς παράταξης, όπως ο Δένδιας ή ο Βορίδης; Και οι δύο είναι σοβαροί διεκδικητές του αθηναϊκού δημοτικού θρόνου. Ο πρώτος γιατί με την επιχείρηση Ξένιος Ζευς έδειξε πώς τηρεί τις αρχαιοελληνικές παραδόσεις, ο δεύτερος επειδή έχει πλούσια πείρα από μάχες για την τοπική αυτοδιοίκηση. Π.χ., το 1998, ως πρόεδρος του ακροδεξιού Ελληνικού Μετώπου κατέβηκε υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και πήρε 2.000 ψήφους, ποσοστό 0,2%. Στις δημοτικές εκλογές του 2002 διεκδίκησε ξανά το ίδιο αξίωμα, με το ίδιο κόμμα, και πήρε 1%. Επομένως είναι μια καλή επιλογή για τους κ. Βενιζέλο και Σαμαρά. Το ΄98, κεντρικό σύνθημα του Βορίδη ήταν «Κόκκινη κάρτα στους λαθρομετανάστες». Τώρα θα μπορούσε να είναι «Τσεκούρι στους λαθρομετανάστες», ενώ ένας αρχαιεολληνικός διπλός πέλεκυς θα ταίριαζε για  σύμβολο της δημοτικής παράταξης της πασοκονουδού, την οποία ενδεχομένως να στηρίξουν προσωπικότητες και από το χώρο της ΔΗΜΑΡ, όπως οι Νικ. Μπίστης και Γρ. Ψαριανός.

Η σκούπα θα μπορούσε να ήταν ένα εύγλωττο έμβλημα για τις δημοτικές εκλογές και για τους τρεις υποψήφιους που προαναφέραμε, αν και στον Κασιδιάρη θα ταίριαζε περισσότερο ένα δρεπανηφόρο άρμα που θα καθαρίσει μια και καλή τον τόπο ή ένας υπερσύγχρονος φούρνος για ταχύτατες και υγειονομικές αποτεφρώσεις και εκκαθαρίσεις.

Βασικό προεκλογικό επιχείρημα του Κασιδιάρη θα μπορούσε να είναι -όπως πρότεινε και ο Μιχαλολιάκος- η δίχως κόστος ενίσχυση (και, γιατί όχι, αντικατάσταση) της δημοτικής αστυνομίας με χρυσαυγίτικα τάγματα, μηχανοκίνητα και μη. Εξάλλου, εδώ κι ένα χρόνο τα φουσκωτά  παιδιά με τις μαύρες μπλούζες και τα ξυρισμένα κρανία έχουν αποδείξει την αξία τους δέρνοντας, μαχαιρώνοντας, χαρακώνοντας επικίνδυνους «εχθρούς», ακόμα και 16χρονους, και δίνοντας μπουνιές σε 12χρονα κοριτσάκια που κάνουν το σφάλμα να βρίσκονται σε λάθος τόπο, σε λάθος στιγμή.

Απάντηση