Κατεβαίνει ανεξαρτήτως «χρωμάτων» ο Καρυπίδης

 Νέα γραπτή ανακοίνωση εξέδωσε ο Θόδωρος Καρυπίδης λίγη ώρα πριν ανακοινωθεί η επίσημη απόσυρση της υποστήριξης της υποψηφιότητάς του από τον ΣΥΡΙΖΑ.  Στην ανακοίνωση ο αμφιλεγόμενος δημοσιογράφος τονίζει ότι συνεχίζει τον αγώνα και καλεί τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας να στρατευτούν στον κοινό αγώνα ανεξαρτήτως «πολιτικών χρωμάτων».  Μιλάει για «δεδομένη και κάθετη αντίθεση στον αντισημιτισμό και τον φασισμό», ωστόσο δεν παίρνει πίσω τα ρατσιστικά, ξενοφοβικά και αντισημιτικά του σχόλια γράφοντας απλά ότι «αντιστεκόμαστε στην αδηφάγα επικοινωνιακή ανθρωποφαγία» και «τα χαλκεία δεν μας τρομάζουν».  Πληροφορίες αναφέρουν ο Θ. Καρυπίδης δέχτηκε πιέσεις από την Κουμουνδούρου να παραιτηθεί αλλά ο ίδιος αρνήθηκε.  Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην τον στηρίζει πια αλλά η πληγή παραμένει ανοιχτή καθώς πιθανότατα θα τον βρει απέναντι, έχοντας το μειονέκτημα ότι πρώτα του έδωσε την πολιτική νομιμοποίηση του κομματικού χρίσματος το οποίο τώρα αναιρεί. Ακόμα χειρότερο είναι το γεγονός ότι το Περιφερειακό Όργανο του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να στηρίζει ακόμα και μετά όλα αυτά την υποψηφιόητα Καρυπίδη παρά το γεγονός ότι στη συνεδρίαση παραβρέθηκε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας.  Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ψηφοφορία ήταν άτυπη, δια της ανατάσεως των χεριών με 9 μέλη να τάσσονται υπέρ της υποψηφιότητας του Θεόδωρου Καρυπίδη και 3 κατά. Αυτό το θλιβερό περιστατικό -με επιφύλαξη καθώς δεν υπήρξε ακόμα επίσημη ανακοίνωση- έδωσε την ευκαιρία στον διευθυντή του γραφείου Σαμαρά  και υπεύθυνου της ομάδας «social media» της ΝΔ Γιώργου Μουρούτη να ζητήσει (με περισσή υποκρισία) από τον Τσίπρα να ξηλώσει ολόκληρη την περιφερειακή οργάνωση.  

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση Θ. Καρυπίδη:

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Μαζί θα δώσουμε την απάντηση στις επερχόμενες εκλογές, που η σημασία  τους ξεπερνά πλέον τα όρια της περιφέρειάς μας.

Οι εκλογές αυτές θα αποτελέσουν μια πραγματική καταδίκη στην κυβέρνηση  των μνημονίων και της υποτέλειας και την απαρχή μιας νέας ελπιδοφόρας  πορείας. Θα απαντήσουν με τον πιο απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο πως οι Δυτικομακεδόνες *δεν* είμαστε διαθέσιμοι να χαρίσουμε τον τόπο μας σε κανέναν.

Με δεδομένη και κάθετη την αντίθεσή μας στον *αντισημιτισμό* και στον  *φασισμό* αντιστεκόμαστε στην αδηφάγα επικοινωνιακή *ανθρωποφαγία*.  Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, τα χαλκεία δεν μας τρομάζουν.

Οι ανοίκειες επιθέσεις τους όχι μόνο δε μας λυγίζουν, αλλά ούτε και  είναι σε θέση να μας πλήξουν.

Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις νέες επιθέσεις τους.

Συνεχίζουμε ανένδοτοι και αταλάντευτοι.

Δεν πτοούμαστε και πάμε πιο αποφασιστικά με πίστη στις Δημοκρατικές  Αρχές και Αξίες μας. Ενάντια σε κάθε είδους  εθνικιστικού-ρατσιστικούεκφοβισμού, απ’ όπου κι αν αυτός προέρχεται.

Καλούμε όλους τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, ανεξαρτήτως πολιτικών  «χρωμάτων», να συστρατευτούμε στον κοινό αγώνα, ώστε το ενεργειακό  κέντρο της Ελλάδας να βαδίσει στο δρόμο της διαφάνειας, της δημοκρατίας,  της υπεράσπισης του δημόσιου πλούτου και της παραγωγικής ανασυγκρότησης.

 

Απάντηση