Εγώ μόνο μηχανές αγόρασα… δε μου ᾽παν τίποτα γι᾽ ανθρώπους

Πήγαν χτες το πρωί να πιάσουν δουλειά οι εργαζόμενοι του «Καρυπίδης» στο Βοτανικό και βγήκαν… κουρεμένοι, δηλαδή βρήκαν την πόρτα του εργοστασίου κλειστή από το νέο ιδιοκτήτη που κυνικά τους ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία υποχρέωση απέναντί τους (απολύσεις, ένταξη στον ΟΑΕΔ, αποζημιώσεις), καθώς όπως τους είπε αυτός αγόρασε μόνο τις μηχανές. Απλά περιορίστηκε να τους πει να κάνουν …αίτηση για πρόσληψη.

Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του εργοστασίου μεταβίβασε την εταιρεία σε κάποιον από τους πιστωτές της και τα γραφεία της μεταφέρθηκαν αλλού. Με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, οι εργαζόμενοι σήμερα το πρωί προχώρησαν σε κατάληψη του εργοστασίου.

Όπως διαβάζουμε στον Ριζοσπάστη, το εργοστάσιο είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που παράγει ελαστικά καλούπια ακριβείας, με κύρια αγορά τη Γερμανία. Πριν από ένα χρόνο στο Βοτανικό απασχολούσε 30 εργαζόμενους και μέχρι χτες 17, ενώ το εργοστάσιο στα Γιάννενα, που απασχολούσε 50 εργαζόμενους, έκλεισε πριν από έναν περίπου χρόνο.

Κατά τα άλλα, το 2014 θα είναι έτος πρωτογενούς πλεονάσματος και εισόδου της Ελλάδας στις αγορές, σύμφωνα με τις υποσχέσεις της κυβέρνησης.

Απάντηση