Τελειωμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ ο αντισημίτης Καρυπίδης

Καμένο χαρτί η υποψηφιότητα Καρυπίδη

Με αυτογκόλ από τα αποδυτήρια ξεκινά τη μάχη των τοπικών εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα (μη βιντεοσκοπημένα) λόγια πετούν τα γραπτά μένουν.  Στην Αμερική και άλλες δυτικές χώρες πριν καν εγκριθεί η ανακοινωθεί η υποψηφιότητα ενός πολιτικού για ένα σημαντικό πόστο γίνεται διεξοδική έρευνα στο παρελθόν του υποψηφίου μήπως έχει «σκελετούς στη ντουλάπα» του που θα μπορέσουν ενδεχομένως να αξιοποιηθούν από τους πολιτικούς του αντιπάλους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.  Κάτι ανάλογο δεν έγινε στην περίπτωση του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Μακεδονία Θοδωρή Καρυπίδη με αποτέλεσμα η Κουμουνδούρου να υποστεί μια σημαντική επικοινωνιακή ήττα. Όπως έγινε γνωστό ο Θοδωρής Καρυπίδης όχι μόνο είχε ταχτεί κατά της ποινικής δίωξης της Χρυσής Αυγής (γράφοντας ότι τα νοσοκομεία είναι ανοιχτά μόνο για λαθρομετανάστες, sic, ) αλλά είχε καλεσμένο στην εκπομπή του τον Ηλία Κασιδιάρη αμέσως μετά τη δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής τον οποίο άφησε ανενόχλητο να κάνει προπαγάνδα με ανώδυνες ερωτήσεις.

Αν έχεις τέτοιους φίλους να σε υπερασπίζονται στο twitter, τι τους θέλεις τους εχθρούς;

 

Εξίσου σοβαρή ωστόσο είναι μια παλιότερη ανοιχτά αντισημιτική (και αρκετά ασυνάρτητη) ανάρτηση του δημοσιογράφου στο λογαριασμό του στο facebook, στην οποία χαρακτηρίζει ανθελληνική την εβραϊκή γιορτή Χανούκα! O Καρυπίδης προχωρεί σε αρκετά λογικά άλματα τα οποία είναι δύσκολο να παρακολουθήσει κάποιος και υποστηρίζει ότι η Νέα Τηλεόραση της Ελλάδας ΝΕΡΙΤ πήρε το όνομα της από εβραϊκό όνομα για κορίτσια.

 

Το κλίμα ήταν ήδη στραβό στον ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο που επιβλήθηκαν οι υποψηφιότητες από την ηγετική ομάδα του κόμματος και την απαίτηση η ψηφοφορία να γίνει για το σύνολο των προτάσεων και όχι κατά περίπτωση.

«Να τελειώνουμε με τα αντισημιτικά φασιστόμουτρα και ντροπή σε όσους τα δέχτηκαν» έγραψε χαρακτηριστικά διακεκριμένο στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Λάμπρου και Μάνια Μπαρσέφσκι ζητούν την έκτακτη σύγκληση του οργάνου για να επανεξετάσει τις υποψηφιότητες του κόμματος στη Δυτική Μακεδονία και την Πελοπόννησο , υπό το πρίσμα νέων δεδομένων που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, καθώς και των αντιδράσεων των τοπικών οργανώσεων.   Την παραίτηση του από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης υπέβαλε αντιδρώντας στην υποψηφιότητα Θ. Καρυπίδη ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης

Σε κάθε περίπτωση ο Καρυπίδης θεωρείται τελειωμένος πολιτικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις (δεν είναι «υπερασπίσιμος» παραδέχονται ακόμα και οι αρχικοί υποστηρικτές του) και ο ΣΥΡΙΖΑ απλά επιχειρεί να κάνει «damage control” εξετάζοντας πώς θα μπορέσει να αποσύρει την υποψηφιότητα όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα. Εμπλοκή υπάρχει και με τις άλλες δύο δεξιόστροφες υποψηφιότητες του τουρκοφάγου (διαβάστε εδώ) Μπενέτου Σπύρου για της περιφέρεια Νότιου Αιγαίου και του πολιτικού γυρολόγου Οδυσσέα Βουδούρη για την περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τι είχε γράψει ο Θεόδωρος Καρυπίδης στο προφίλ του στο facebook

«Τώρα που η Χρυσή Αυγή μπήκε στην στενή, ο Ελληνικός λαός θα πλέει σε πελάγη ευτυχίας, θα έχει λύσει όλα τα προβλήματα του και ευτυχισμένος θα απολαμβάνει την σωτηρία της δημ(ι)οκρατία τους. Οι φόροι θα μειωθούν δραστικά, οι μισθοί θα γίνουν βιώσιμοι, οι θέσεις εργασίας θα έρχονται κατά χιλιάδες, (ο Βενιζέλος υποσχέθηκε… 900.000 θέσεις εργασίας ), τα νοσοκομεία θα ανοίξουν για τον κόσμο και όχι μόνο για τους λαθρομετανάστες, τα σχολεία θα έχουν αρκετούς καθηγητές για να διδάξουν και προπαντός τα Εθνικά μας θέματα θα επιλυθούν με τον καλύτερο τρόπο»

 

Απάντηση