Η «συγγνώμη» του Γιώργου Καρατζαφέρη

Πολλές δόσεις αυτοκριτικής γαρνιρισμένες με πικρία από τον Γιώργο Καρατζαφέρη για το απογοητευτικό αποτέλεσμα των εκλογών που άφησε το ΛΑΟΣ εκτός Βουλής. Με τηλεοπτικό του διάγγελμα ο γνωστός και ως …Καρατζαφύρερ εκτίμησε σε δραματικούς τόνους ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ δύσκολο σταυροδρόμι, είτε θα θυσιάσει τον εαυτό της, είτε θα θυσιάσει τη δημοκρατία». Ακολουθώντας τη γραμμή των μνημονιακών μέσων ενημέρωσης, είπε για τις εκλογές ότι «ο λαός είχε πολύ συσσωρευμένη οργή και θυμό» και διέβλεψε πως «η ψήφος θυμού έχει κοντά ποδάρια». Ο αρχηγός του ΛΑΟΣ παρουσίασε τον εαυτό του ως μάρτυρα μιας οργανωμένης προδοσίας και μάλιστα αποκάλυψε πως «εξαγόρασε» την τελευταία στιγμή όπως είπε αυτολεξεί δύο στελέχη του κόμματός του που σκόπευαν να αυτομολήσουν!

Εκτιμώντας μάλλον ότι δεν έχει χαθεί ο πόλεμος παρά μία μάχη και σύντομα θα ξαναβρεθεί στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό, ως ανταμοιβή του από το σύστημα εξουσίας για τις υπηρεσίες που με αυτοθυσία προσέφερε, τόνισε ότι «η μάχη συνεχίζεται, είτε δοθεί σε έναν, είτε σε τρεις μήνες». Και συντασσόμενος με Βενιζέλο, Γιώργο Παπανδρέου και Σαμαρά, ζήτησε με τη σειρά του «συγγνώμη» από τους Έλληνες για τη μοιραία όπως αποδείχτηκε προσωρινά ψήφισή από μέρους του του Μνημονίου: «Ζητώ συγγνώμη από τους Έλληνες, έπρεπε να διαλέξω να κάνω καλό στην Ελλάδα ή στους Έλληνες». Έτσι δικαιολόγησε ο μίστερ κωλοτούμπας το πρώτο «ναι» στο Μνημόνιο και τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Μένει ν’ αποδειχτεί αν οι κόποι του ΛΑΟΣ ανταμειφθούν και ανακαταλάβει το ακροδεξιό άκρο στο επίσημο πολιτικό στερέωμα, τώρα που οι συγγενείς του της Χρυσής Αυγής τον έχουν θέσει εκτός μάχης.

Δείτε το σχετικό βίντεο της δήλωσης.

One thought on “Η «συγγνώμη» του Γιώργου Καρατζαφέρη

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: